jobb just nu!

Kravanalytiker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetarna på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

Arbetsuppgifter

I rollen som kravanalytiker och testledare kommer du utifrån verksamhetens behov ta fram optimala IT-lösningar med avsedd verksamhetsnytta oavsett om vi utvecklar eller upphandlar lösningen. Det innebär arbetsuppgifter som nyttovärderingar, utredningar, förstudier, kravfångster, kravanalys, kravspecificering och metodarbete. I arbetet ingår även att kartlägga processer och att ta fram informationsmodeller. Du kommer att arbeta i så väl projekt som förvaltning. Arbetet innebär att vara länken mellan verksamhet och teknik, vilket medför nära samarbete med representanter från verksamheten. IT-arkitekter, projektledare, Scrum masters, utvecklare och testare. I denna roll ingår även ett övergripande ansvar för att utveckla Boverkets arbetssätt och metoder avseende kravanalysarbetet.

Arbetet kan också innebära att du på del av din tid arbetar som testledare. Som testledare ansvarar du för testarbetet i projekt inom Boverkets förvaltning och nyutvecklingsportföljer. Du planerar, leder och utvärderar tester löpande i syfte att så tidigt som möjligt bygga in kvalitet i framtagna IT-lösningar.

Boverket köper sin systemutveckling av externa leverantörer vilket innebär att du blir en nyckelresurs i arbetet med kravställningar i så väl nya upphandlingar som avrop inom våra befintliga avtal hos externa leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet att leda och utföra kravarbete genom de olika faserna (samla in krav, sammanställning, analys-prioritering samt kvalitetssäkring). Du har även erfarenhet att arbeta med olika tekniker vid kravfångst, samt erfarenhet av workshopledning och process-, begrepp- och informationsmodellering. Erfarenhet av agilt arbete med kravanalys och kravhantering är önskvärt. Erfarenhet av kravarbete vid upphandling av IT-system samt erfarenhet av metodutveckling inom krav- och testområdet bedöms vara meriterande.

I grunden har du en relevant högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande erfarenhet som Boverket bedömer som likvärdig.

Du är en utåtriktad person som har initiativförmåga och trivs bra att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ser gärna att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och klarar av att arbeta med flera uppgifter parallellt. Du har en pedagogisk förmåga med en helhetssyn utifrån verksamhetens behov och krav. Du har en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   6685/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.