jobb just nu!

Vattenvårdsdirektör för Västerhavets vattendistrikt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

Länsstyrelsen kan erbjuda dig:

• intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Västra Götalands län är också vattenmyndighet för Västerhavets vattendistrikt. Vattenmyndighetens kansli, som är en enhet inom Länsstyrelsen, främjar en hållbar vattenanvändning och arbetar för att skydda och förbättra tillståndet för vattenmiljöer. Vattenmyndighetens uppgift är att samordna vattenförvaltningsarbetet inom distriktet, som omfattar nio länsstyrelser och 112 kommuner.

Vi arbetar i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten och tar fram åtgärdsprogram, förvaltningsplan och miljökvalitetsnormer. Vattendelegationen, som är utsedd av regeringen, är det beslutande organet åt Vattenmyndigheten.

Nu söker vi en vattenvårdsdirektör som är chef för Vattenmyndighetens kansli. På kansliet arbetar tio experter med olika naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och miljöekonomiska frågor. Arbetet innebär även att ansvara för och driva vattenavdelningens GIS-arbete samt ingå i Länsstyrelsens styrgrupp för GIS-frågor. Vattenvårdsdirektören driver det strategiska och operativa arbetet och ansvarar för enhetens personal, budget, arbetsmiljö samt verksamhetsresultat. Vattenvårdsdirektören rapporterar till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Det ingår att aktivt delta i samordning av vattenförvaltningen mellan de fem vattenmyndigheterna samt att samverka med departement, centrala myndigheter, intresseorganisationer, länsstyrelser och kommuner inom distriktet.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Krav:
Vi söker dig som har universitetsutbildning med examen inom naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap eller motsvarande på minst fyra år. Du har flera års erfarenhet av ledaruppdrag med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet.

Du behöver kunna uttrycka dig på engelska i tal och skrift, självklart vara datorvan samt ha grundläggande förvaltningskunskap och förståelse för hur statsapparaten fungerar.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med samverkan och kan föra en god dialog med olika intressenter om komplexa frågor. Du ska vara lyhörd och ha en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer.

Du har god förmåga att planera och prioritera utifrån ett helhetsperspektiv. Som ledare är du engagerad och drivande med förmåga att inspirera och samla medarbetare mot ett gemensamt mål. Du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö genom prestigelöshet, engagemang och tillit.

Du vågar ta ställning och fatta beslut samtidigt som du har förmåga att möta medarbetare och övriga aktörer på ett lyhört sätt. Du är tydlig i din kommunikation och har samtidigt en förmåga att lyssna.

Meriterande:
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid en myndighet och om du har arbetat med frågor kring vattenförvaltning, miljö och/eller hållbarhet. Erfarenhet av GIS-frågor är önskvärt. Det är bra om du har erfarenhet av att ha arbetat projektinriktat och med tvärvetenskapliga frågor. Det är positivt om du har arbetat med omvärldsbevakning och har erfarenhet av mediekontakter.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse.


Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-38569-2017

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Måndag - Fredag, oreglerad med förtroendearbetstid.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.