jobb just nu!

Boverket söker jurist-, planerings- och ingenjörsstuderande till sommararbete

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Boverket erbjuder en möjlighet till arbete i sommar för några studenter som har en utbildningsinriktning kopplat till planering, byggande och boende. Vi riktar oss främst till dig som studerar på universitets-/högskolenivå och som på Boverket kan få relevant arbetslivserfarenhet inför ditt vidare yrkesliv. Vi ser gärna att du har genomfört kandidatnivån i dina studier.

Till samtliga sommararbeten söker vi studenter som kan uttrycka sig tydligt i tal och skrift, som kan arbeta på ett självständigt och strukturerat vis och har lätt för att samarbeta.

Samtliga tjänster är placerade i Karlskrona.

Kvalifikationer

TILL ENHETEN FÖR HÅLLBARA BYGGNADER OCH BYGGPRODUKTER

- 1 juridikstuderande
- 1 ingenjörsstuderande med bygginriktning

Arbetsuppgifter: Ta fram underlag om produkter och företag till utredningar inom Boverkets marknadskontroll av byggprodukter, samt översättningar av teknisk engelska. Enklare juridisk handläggning inom marknadskontrollarbetet samt övriga inom enheten förekommande arbetsuppgifter. Du kommer att vara en del av vårt team bestående av bland annat jurister och ingenjörer som arbetar med att säkerställa att byggproduktförordningen fungerar i Sverige.

Kvalifikationer: Pågående utbildning till jurist eller ingenjör. Goda kunskaper i engelska.

TILL ENHETEN FÖR STRATEGISK PLANERING

-2 studerande fysisk planering eller motsvarande

Arbetsuppgifter: Arbeta självständigt med att följa upp vilka initiativ som länsstyrelserna tagit för att hänsyn ska tas till riksintresseområden enligt 4 kap miljöbalken i översiktsplaneringen och när i planprocessen som sådana initiativ tas.
Samt följa upp och analysera hur kommunerna har beskrivit värdena i och hur de förhållit sig till riksintressen enligt 4 kap miljöbalken i översiktsplaner.

Kvalifikationer: Kandidatexamen, inriktningen fysisk planering. Pågående masterutbildning.

TILL PROJEKTET PBL KOMPETENSINSATSER

-2 studerande inom samhällsbyggnadsområdet

Arbetsuppgifter: Medverkan i förberedelser och utveckling av utbildningar om Plan- och bygglagen för offentliga och privata verksamheter inom plan- och byggsektorn. Delta i aktiviteter för att sprida och utvärdera befintliga webbaserade utbildningar och att utveckla idéer för hur de kan vidareutvecklas både till innehåll och form, med inriktning e-Learning och blended Learning.

Kvalifikationer: Studerande eller nyligen utexaminerad student på minst kandidatnivå. Meriterande om du har erfarenhet av webb- och videokommunikation samt om du har kännedom om plan- och bygglagstiftelsen.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-09

Referensnummer:   1436/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   6

Kontakt

Kontaktpersoner
Lina Kråksberg
Personalhandläggare
0455-35 30 04

Cecilia Holm
Personalhandläggare
0455-35 31 14

Fackliga företrädare
Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.