jobb just nu!

Jurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

På Tillsynsenheten jobbar vi bland annat med tillsyn av kommunernas hantering av bostadsanpassningsbidraget för personer med funktionsnedsättning, tillsyn över att energideklarationer upprättas samt marknadskontroll av byggprodukter. Nu vill vi förstärka arbetet på enheten med ytterligare en jurist.

Arbetsuppgifterna består framförallt av handläggning av proaktiva och reaktiva tillsynsärenden samt av föreskriftsarbete och att skriva vägledningar. Du kommer att ingå i ett team med blandade kompetenser där vi samarbetar om att värdera insamlad dokumentation och vidta åtgärder när så behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från offentlig verksamhet.
Det är önskvärt med erfarenheter från arbete med tillsynsverksamhet. Erfarenheter från frågor rörande samhällsplanering, byggande och boende bedöms meriterande. I grunden har du en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

Som person är du självgående och har lätt för att samarbeta. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. I arbetet ingår myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå. Du ska kunna hantera sekretessbelagd information. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   2553/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruit/Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.