jobb just nu!

Projektledare till Får jag lov-projektet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Projektet "Får jag lov?" är ett samverkansprojekt som Boverket initierat tillsammans med kommuner, näringsliv och utbildningsinstanser för att skapa digitala verktyg för lov- och byggprocessen att arbeta i. Projektets övergripande syfte är att utveckla de generella tjänster som kommunerna behöver för att hantera plan- och byggprocessen digitalt. "Får jag lov?" är ett stort projekt som löper till och med december 2018 och har i dagsläget cirka 200 medlemmar och 53 samverkande parter. Vi vill i denna intensiva avslutande fas förstärka arbetet med en projektledare.

Som projektledare för "Får jag lov?"-projektet kommer du att driva samverkansprojektet i mål under 2018 samt arbeta med slutrapportering i början av 2019. Din roll består i att vara pådrivande, sammanhållande, samordnande och organiserande av projektets olika delar, med en helhetssyn för hela projektet. Du gör uppföljningar och rapporterar enligt fastställd tidsplan. I projektet arbetar du bland annat nära en teknisk projektledare och en kommunikatör. Du rapporterar till en styrgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig och aktuell erfarenhet från att projektleda stora och komplexa digitaliseringsprojekt. Du bör i ditt tidigare arbete ha kommit i kontakt med samhällsbyggnadsprocessen inom exempelvis planering, byggande eller bygglovsprocess.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av agila arbetssätt, planering och uppföljning. Det är också meriterande om du har erfarenhet av Vinnova-projekt eller motsvarande typ av projekt. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, till exempel inom systemvetenskap, alternativt erfarenhet som Boverket bedömer likvärdig.

Du är en utåtriktad person som har god initiativförmåga och trivs bra att arbeta både självständigt och i grupp. Du har ett starkt intresse för digitalisering och kan se både helheter såväl som tekniska detaljer och kan omsätta verksamhetens krav till tekniska lösningar. Vi ser gärna att du är pedagogisk i din kommunikation och har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är serviceinriktad, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-03-31

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   965/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.