jobb just nu!

IT arkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetarna på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en IT arkitekt som också är Förvaltningsledare IT för våra integrationer och e-tjänster. Rollen som IT-arkitekt är verksamhetsnära men innebär samtidigt nära samverkan med infrastrukturspecialister och utvecklingsteam. Rollen kräver en god förmåga att sätta sig in i verksamheten, att fånga upp dess behov och översätta dem till hållbara tekniska lösningar. I ansvarsområdet ligger bland annat:
• stödja våra IT-projekt i övergripande arkitekturfrågor, ge vägledning och se till att vi bygger långsiktiga och hållbara lösningar
• omvärldsbevaka och ansvara för Boverkets metoder och ramverk inom IT-arkitekturområdet
• övergripande ansvar för integrationerna mellan våra IT-system
• kommunicera och styra externa utvecklare och systemleverantörer i metodiker och tekniska frågor

Rollen som Förvaltningsledare-IT innebär att du är operativt ansvarig för att förvaltningsobjektet stödjer verksamheten. Du arbetar nära tillsammans med representanter från Boverkets sak verksamhet samt med systemutvecklare (externa leverantörer) och vår IT-driftsorganisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av systemutveckling inom NET, goda erfarenheter att arbeta som lösningsarkitekt eller mjukvaruarkitekt. Du har även goda kunskaper i modellering, design- och konstruktionsmönster samt erfarenhet av IT säkerhet och agila arbetssätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhet som har utkontrakterad systemutveckling, arkitektur för mikrotjänster/containerteknik. Även kunskap inom integrations- och processplattformar samt erfarenhet av molnlösningar är meriterande. I grunden har du en akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet som Boverket bedömer likvärdig.

Vi ser att du är analytiskt lagd, lösningsorienterad med fokus på verksamhetsnytta. Du är kommunikativ, kommer med egna ideér och bjuder in till dialog för att förbättra dem ytterligare. Du är drivande, självgående , initiativrik, strukturerad och har ett stort engagemang. Du har en god förmåga att få andra människor med dig, att se helheten såväl som detaljerna. Du är ödmjuk i din framtoning och van att samarbeta med olika yrkesroller. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   6688/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.