jobb just nu!

Utredare/utvecklare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

I kommunen arbetar vi för att bli mer processorienterade och har samlat gemensamma stödfunktioner i Gemensam service där Kvalitet och strategiskt utveckling ingår som en enhet. Enhetens uppdrag är att stödja kommunens processer genom att arbeta med planering, utveckling och analyser samt beredning av styrningsfrågor, ledningsinformation, uppföljning och statistik. Arbetsplatsen är belägen i kommunhuset som ligger centralt i Tierp.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om kommunen och kommunens vision på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsbeskrivning

Du kommer ingå i en grupp med utredare/utvecklare som arbetar med uppdrag från både politiken och kommunens verksamheter. I denna tjänst ingår allmänna utredningsuppdrag och utvecklingsfrågor för hela organisationen, men också ett särskilt ansvar för verksamhetsområdet vård och omsorg. I det senare ingår ansvar för administrationen och organisationen runt LOV, dvs kommunens valfrihetssystem för serviceinsatser. I ansvaret ingår bl a att godkänna och följa upp LOV-leverantörer, ordna leverantörsträffar, revidera förfrågningsunderlag och arbeta med förberedelser för utvidgning av valfrihetssystemet. I tjänsten ingår också ansvar för rapporteringen av ej verkställda beslut till inspektionen för vård och omsorg (IVO) och politiken, samt skriva eventuella yttranden. Du kommer bl a samarbeta med biståndshandläggare och övriga tjänstemän inom Individ och familjeomsorgen och Vård och omsorg.

De generella arbetsuppgifterna handlar främst om att genomföra utredningar, rapporter och analyser. Därutöver kan de också innebära att bereda styrningsfrågor, ta fram statistik, svara på remisser, fungera som tjänstemannastöd i politiska beredningar och ge verksamhetsstöd i kvalitetsarbete, t ex processkartläggningar och uppföljningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område och dokumenterad erfarenhet av att bearbeta, analysera och genomföra utredningar och rapporter. Arbetet som utredare/utvecklare ställer stora krav på att du kan strukturera och organisera arbetet. Arbetet kan spänna över kommunens hela verksamhetsområde, även om du också kommer ha ett speciellt ansvar för vård och omsorgsområdet.

Som person är du driven men samtidigt prestigelös och tycker om att arbeta i grupp så väl som självständigt. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, skriftligt som muntligt, samt en analytisk förmåga. Du har god pedagogisk förmåga och kan processleda grupper.

Arbetet kräver att du behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift.

Meriterande är om du har kunskap inom statistisk analys, arbetat med att göra uppföljningar, arbetat processinriktat, samt har god kännedom om vad det innebär att jobba i en politisk styrd organisation.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-09

Referensnummer:   A663464

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Kristina Sennblad
Chef Kvalitet och strategisk utveckling
0293-21 82 09

kristina.sennblad@tierp.se
Fackliga företrädare
Susanne Forsberg
Verksamhetsutvecklare
0293-21 81 38

susanne.forsberg@tierp.se
Vision avd 190

0293-218618

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.