jobb just nu!

Enhetschef miljöanalys

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövding Kenneth Johansson.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Enheten arbetar med frågor inom vattenförvaltning, kalkning, vattenskyddsområden, fiskevård, tillstånd, dispenser och tillsyn inom fiske, restaurering av vattenmiljöer, planering och utförande av miljöövervakning, planering och genomförande av uppföljning i skyddade områden, koordinering och praktiska åtgärder inom åtgärdsprogram för hotade arter, handlägger ansökningar om lokala naturvårdsprojekt och lokala vattenvårdsprojekt, tillsyn och tillsynsvägledning inom vatten och avlopp. Viss verksamhet bedrivs i projektform. Verksamheten är tvärsektoriell och till stora delar utåtriktad. Enheten består i dag av 19 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Chefskapet vid Länsstyrelsen består av tre roller: arbetsgivare, verksamhetsföreträdare och ledare. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar vilket innebär både strategiskt och operativt arbete. Som enhetschef arbetar du i nära dialog och samverkan med medarbetarna och Din verksamhetschef.

Vid genomförandet av uppgifterna kommer du att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv på Länsstyrelsens verksamhet. Du kommer att vara en aktiv part i att skapa en effektiv verksamhet och att säkerställa en modern, öppen och tillgänglig myndighet med tydliga och resurseffektiva rutiner och arbetssätt. Du har ett nära samarbete med andra enheter och externa aktörer. Du deltar såväl i det operativa som i det
utvecklingsinriktade arbetet för din enhet och för Länsstyrelsen som helhet.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha högskole- eller universitetsutbildning. Chefs- eller ledarerfarenhet med erfarenhet av verksamhet-, personal- och budgetansvar är ett krav. Utöver en god ledarförmåga ska du även ha förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv samt ha erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete. Du har kunskap om några av enhetens arbetsområden eller närliggande områden samt god förmåga att ta in och omsätta ny kunskap. Arbetet förutsätter även erfarenhet av samverkan med externa aktörer samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Erfarenhet och kunskap av statlig eller annan offentlig förvaltning liksom erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. Kunskaper i arbetsmiljö- och arbetsrättsliga frågor är meriterande.

Arbetet förutsätter att du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på enheten på ett effektivt sätt. Du ska genom ditt ledarskap ha förmåga att skapa engagemang, delaktighet och arbetsglädje. Du är ansvarstagande och kommunicerar på ett tydligt sätt, är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som en självklarhet att du genom ditt ledarskap bidrar till ett gott arbetsklimat.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Anställningens omfattning

Du blir tillsvidareanställd på Länsstyrelsen och får ett tidsbegränsat (tre
år) förordnande som enhetschef med lönetillägg. Individuell lönesättning
tillämpas. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   112-2821-2018

Gör ansökan

Övrigt

För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsogsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och spara enligt personuppgiftslagen (PUL).

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.