jobb just nu!

Miljöskyddshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 140 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Länsstyrelsens Miljö- och vattenenhet arbetar med miljöfrågor inom ett brett ansvarsområde med sikte mot de nationella miljökvalitetsmålen. Genom tillsyn och deltagande i tillståndsprövning, samt genom tillsynsvägledning och förebyggande rådgivning till länets verksamhetsutövare, arbetar vi för en god miljö på Gotland.

Länsstyrelsen söker en miljöskyddshandläggare. Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Anställningen är placerad på Miljö- och vattenenheten som består av 22 medarbetare.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med tillsyn och tillsynsvägledning över miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. I arbetet ingår att yttra sig till prövningsmyndigheter. Inom förorenade områden kan inventering av potentiella markföroreningar förekomma. Inom miljöverksamheten är det aktuellt att arbeta med andra perspektiv, såsom samhällsplanering och yttranden gällande till exempel plansamråd och underlag till bostadsbyggande.

Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning med inriktning mot miljöområdet. Du har gärna specifika kunskaper inom miljöskyddsteknik, täktverksamhet och vattenfrågor. Andra relevanta kunskaper är inom geologi, miljökemi och efterbehandlingsarbete såsom miljötekniska markundersökningar och riskbedömningar. Erfarenhet av miljölagstiftning, miljöprövning och tillsyn inom miljöområdet är meriterande, likaså arbete inom myndighet eller privata sektorn med miljöfarlig verksamhet. En del av Länsstyrelsens arbete är att hantera databaser och GIS.
Du är en ansvarstagande och drivande person med förmåga att åstadkomma resultat enligt uppsatta mål och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten. Du bör också ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i och är
därför lyhörd och kommunikativ. B-körkort är en förutsättning.

Anställningens omfattning

Tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   112-465-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

Länsstyrelsen liksom andra statliga myndigheter arbetar efter den statliga värdegrunden för att utveckla en god förvaltningskultur. De grundläggande principerna i värdegrunden är; demokrati, legalitet, objektivitet, åsiktsfrihet, respekt för lika värde, frihet och värdighet samt effektivitet och service.