jobb just nu!

Boverket söker medarbetare till GD-staben

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Staben bistår generaldirektören i övergripande frågor relaterade till strategisk verksamhetsplanering, verksamhetsstyrning och uppföljning av verksamheten. Stabens uppdrag innebär kvalificerade utrednings- och planeringsuppgifter, som ibland kräver kortare snabb insats och i andra fall ett mer omfattande och långsiktigt arbete.

Staben svarar också för stöd i GD:s ledningsarbete, inklusive administration och koordination, externa möten, strategiska kontakter, presentationsmaterial m.m. Kopplat till dessa uppgifter söker vi en vikarie då en av våra medarbetare för närvarande är tjänstledig.

Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak att:
• ta fram underlag till presentationer och möten
• ansvara för planering och genomförande av besök och möten
• genomföra mindre utredningar, sammanställa fakta, omvärldsbevakning
• handlägga ärenden och besvara skrivelser
• arbeta med kvalitetssäkring inför beslut

Arbetet innebär att du snabbt behöver sätta dig in i olika ämnesområden och tillsammans med kollegor i staben och på andra enheter ta fram ett relevant bakgrundsmaterial. Arbetet kan tidvis vara intensivt med korta leveranstider. Du ska även vara beredd att arbeta med andra arbetsuppgifter som förekommer i staben.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad, samhällsvetenskap, ekonomi eller annan liknande utbildning. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du engagerad, noggrann och ansvarstagande.

I denna roll ställs krav på en hög servicenivå, gott eget omdöme och god social kompetens. Du har lätt för att samarbeta, är handlingskraftig, lyhörd och har mycket god organisatorisk förmåga. Arbetet kräver att du har hög integritet och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-02-28

Tjänsten är ett vikariat med viss möjlighet till förlängning. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona, resor förekommer
3-6 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-01

Referensnummer:   4241/2017

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Susann Bard
stabschef
0455-35 31 02

Fackliga företrädare
Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Mona Johansson Rapp
ST Boverket
0455-35 31 88

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Vismas Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.