jobb just nu!

Är du vår nya Budget- och skuldrådgivare?

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Eskilstuna direkt är ett kommungemensamt kontaktcenter för information och service till kommunens invånare, brukare och kunder. Alla som söker information, hjälp och stöd från kommunens olika förvaltningar och verksamheter ska bemötas på samma sätt och kunna få grundläggande vägledning och information i den fråga de har. Kontaktcentret tar emot besök, svarar på frågor via telefon, e-post, sociala media och chatt.

Från årsskiftet 2017 så har Eskilstuna direkt ansvar för kommunens budget- och skuldrådgivning och söker därmed en budget- och skuldrådgivare.

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad för privatpersoner med ekonomiska problem? Är du en självgående person som gärna antar nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara något för dig!

I rollen som budget- och skuldrådgivare kommer du att ansvara för att ge råd och stöd till privatpersoner i Eskilstuna kommun som har ekonomiska svårigheter.

Rådgivningen innebär vägledning inom privatekonomi och hushållsbudget samt stöd till att förändra konsumtionsmönster. Förutom rådgivningssamtal kommer du även hjälpa till vid skuldsanering, medverka vid förhandlingar med fordringsägare och samverka med Kronofogdemyndigheten. Tjänsten innebär också att vid behov informera och rekommendera kunden till andra instanser.

I uppdraget ingår förebyggande arbete där du som budget- och skuldrådgivare besöker olika enheter, organisationer och verksamheter för att informera och utbilda inom privatekonomi, med relevanta frågor som exempelvis; vad händer om en räkning inte betalas i tid?
Syftet är att medvetandegöra invånare för att minska överskuldsättningen i kommunen.

Tjänsten kommer att vara fokuserad på budget- och skuldrådgivning, men innebär även delaktighet i Eskilstuna direkts övriga verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning som beteendevetare, socionom, samhällsvetare eller annan likvärdig utbildning, gärna med inriktning inom ekonomi.

Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och är van vid att använda dator som arbetsredskap.

För att lyckas i rollen ser vi att du har kunskap om socialtjänstens arbete och socialtjänstlagen. Vi vill att du som söker bör ha arbetat med försörjningsfrågor samt ha erfarenhet av arbete med människor i socialt och ekonomiskt utsatta situationer. Det är även önskvärt att du har kunskap inom personuppgiftslagen, förvaltningslagen, skuldsaneringslagen och sekretesslagen.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår framgång och vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. För att lyckas i den här rollen behöver du vara engagerad, självständig och tillitsfull samt kunna inta ett helhetsperspektiv. Vi tror att du som söker har ett lösningsinriktat förhållningssätt och en hög analytisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra och ska kunna se till människors individuella livssituationer, förutsättningar och behov. Du är lyhörd och kan bemöta personer i kris på ett lugnt och tryggt sätt samt kan anpassa dina insatser efter olika människors behov.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3404

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Rasmus Öhrn
Rekryteringskonsult
016-710 31 50

Gudrun Paulsdottir
Enhetschef
016-710 55 41

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.