jobb just nu!

Studentmedarbetare - Studiestöd

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Navigatorcentrum i Falkenberg, som är en del av kommunens arbetsmarknadsavdelning söker en studentmedarbetare som skall arbeta med ”stöd i studier”.

Navigatorcentrum finns i egna lokaler centralt i Falkenberg, en del av ditt arbete kommer att ske i våra lokaler, men också på plats på kompetenscentrum(vuxenutbildningen). Vi är ett litet team som består av 6 medarbetare. Vi delar dessutom lokaler med socialförvaltningens ungdomshandläggare. Vi har ett nära samarbete med arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen kring de här ungdomarna.

Vi har under läsåret 16/17 arbetat med cirka 15 ungdomar som vill läsa klart sin gymnasieutbildning och märkt att många behöver stöd och stöttning i sina studier. Skolan kan ge mycket stöd, men det är inte alltid tillräckligt.

Arbetsbeskrivning

Du skall stötta de ungdomar som genom kompetenscentrum (vuxenutbildningen) läser klart sin gymnasieutbildning genom ett s.k. utbildningskontrakt. Utbildningarna som ungdomarna läser kan vara både klassrumsundervisning och på distans.
Ungdomarna läser mellan 50-100%, en del ungdomar kombinerar sina studier med arbete eller praktik.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att tillsammans med den studerande strukturera upp studierna, hjälpa till med hemuppgifter, se till att den studerande köper hem rätt kurslitteratur, ha kontakt med undervisande lärare, skolans specialpedagog eller annan personal som finns på skolan. En del ungdomar behöver enskild hjälp, andra aktiviteter kan ske i grupp.

En studentmedarbetare arbetar 5-15 timmar per vecka. Vi lägger tillsammans upp ett schema som passar dina studier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läst minst ett år inom pedagogik eller beteendevetenskaplig inriktning på högskola eller universitet. Du behöver inte ha någon ämneslärarinriktning, ditt arbete inriktar sig mer på att skapa struktur runt studierna och hjälpa eleverna att klara av sina studier.

Som person behöver du vara strukturerad, ha ett gott bemötande och stor förståelse för människors olikheter. Vi möter ungdomar som har olika svårigheter såsom neuropsykiatriska funktionshinder, läs och skrivsvårigheter, bristande motivation men också andra sociala bekymmer som påverkar deras skolgång.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Anställningen som studentmedarbetare börjar tidigast 170901

6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-27

Referensnummer:   A673351 - 2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Mikael Paulsson
Enhetschef
0346- 885267
070-33 88 293
mikael.paulsson@falkenberg.se
Facklig företrädare
Facklig representant nås via kontaktcenter

0346 - 88 60 00

Övrigt

Om intresse finns kan vi även erbjuda anställning som handledare under sommaren, dina arbetsuppgifter kommer då att handla om att stötta några av de ungdomar som kommunen erbjudit sommarjobb och som behöver ett mer individanpassat stöd och handledning på sin arbetsplats. Du kommer också att arbeta med att dokumentera Sommarjobb 2017 genom att t.ex. fotografera och skriva lite kring de 150 ungdomar som varje år får ett sommarjobb genom Navigatorcentrum.

Arbetet under sommaren är under 170607-170811