jobb just nu!

Samordnare för frågor om civilt försvar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

Länsstyrelsen kan erbjuda dig:

• intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Enheten för samhällsskydd och beredskap arbetar med att minska risker och sårbarheter i samhället, öka förmågan att hantera olyckor och kriser samt utvärdera och lära av inträffade händelser.
Länets storlek och komplexitet ställer omfattande krav på samverkan, prioritering och tillgänglighet för att tillgodose målgruppernas förväntningar. Enheten har speciellt fokus på frågor som rör samhällets totalförsvarsplanering.

Grunden i enhetens arbete är att ha en ständigt aktuell bild av de risker och sårbara förhållanden i länet som kan hota den enskildes säkerhet och viktiga samhällsfunktioner. Denna bild ligger därefter till grund för arbetet med att förebygga, hantera och följa upp konsekvenserna av kriser och allvarliga olyckor. Kommuner, myndigheter och enskilda har ett ansvar för samhällets krisberedskap. Länsstyrelsens roll är främst att stödja berörda aktörer och samordna arbetet för att åstadkomma ett effektivt utnyttjande av länets samlade resurser när det behövs.

Du kommer att samordna Länsstyrelsens arbete och handlägga vissa arbetsuppgifter inom området civilt försvar till exempel stöd till kommuner och samarbete med näringslivet. Du kommer också att delta i analysarbetet vid framtagandet av länsstyrelsens risk-och sårbarhetsanalys ur perspektivet civilt försvar.

Du ingår i ett team med kunniga kollegor och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Vi ser att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning.

Din placeringsort är Göteborg eller Vänersborg.

I tjänsten ingår en del resor, framförallt inom länet men också till andra orter. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Som person har du integritet, är strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är självständig i din handläggning samtidigt som du är en lyhörd samordnare. Du har ett strategiskt tänkande och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med dem du samarbetar med.

Utöver beskrivna förmågor har du erfarenhet från arbete med totalförsvarsplanering. Du har examen från universitet eller högskola med samhällsvetenskaplig inriktning eller motsvarande såsom försvarshögskolans officersutbildning eller annan utbildning som Länsstyrelsen finner likvärdig.
Du har även erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-3537-2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.