jobb just nu!

Handläggare för tillsyn av energideklarationer

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

På Tillsynsenheten arbetar vi bland annat med marknadskontroll av byggprodukter, tillsyn över att energideklarationer upprättas samt tillsyn av kommunernas hantering av bostadsanpassningsbidraget för personer med funktionsnedsättning.

Till enheten söker vi två nya medarbetare som ska arbeta som handläggare för energideklarationerna. En av tjänsterna är en tillsvidareanställning och den andra är en tidsbegränsad anställning på ett år för att stärka upp arbetet med energideklarationerna.

Som handläggare inom tillsyn av energideklarationer innebär arbetet att ta fram föreläggande för byggnader som inte energideklarerats och att följa upp tillsynsärendena i Boverkets ärendesystem för tillsynen av energideklarationer.

I arbetsuppgifterna förekommer mycket kontakt med byggnadsägare, energiexperter och allmänheten exempelvis genom att svara på frågor om bestämmelserna om energideklarationerna eller om tillsynen. Vid behov kan du även delta i andra förekommande uppgifter på enheten, exempelvis utveckling av ärendesystem som används i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för området relevant akademisk utbildning, till exempel inom energi, teknik, ekonomi, systemvetenskap alternativt annan kortare utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som Boverket bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tillsynsarbete samt om du har arbetat inom kommunal eller statlig förvaltning. Det är också meriterande om du har god kunskap om registerhantering och kunskap om exempelvis Lantmäteriets fastighetsregister.

Handläggningen innebär myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av service. Det är av stor vikt att du kan kommunicera tydligt och pedagogiskt både i tal och skrift med såväl privatpersoner som personer inom branschen. För att trivas i rollen krävs att du är noggrann, metodisk och självgående, samt har en mycket god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

En av tjänsterna är tillsvidare. Den andra tjänsten är tidsbegränsad med ett år från startdatum. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   3443/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Vismas Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL och kommande GDPR-lagstiftning. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Din ansökan kommer att sparas i 2 år i systemet. Du har alltid rätt att få din ansökan raderad ur systemet. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.