jobb just nu!

Förprövningshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Enheten för landsbygd miljö arbetar med kompetensutveckling som riktar sig till lantbruks- och trädgårdsnäringen, vi granskar ritningar till nya djurstallar innan de byggs, vi ger tillsynsvägledning till kommunerna inom lantbruksnäringen och bedriver tillsyn avseende flyghavre och biodling.

Länsstyrelsen söker en förprövningshandläggare till enheten för landsbygd miljö på landsbygdsavdelningen i Kristianstad. Anställningen är tidsbegränsad till 8 månader (med viss möjlighet till förlängning). Tillträde 1 maj, eller enligt överenskommelse.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med handläggning av förprövning av stallbyggnader med stöd av djurskyddslagen. Du kommer även att besiktiga uppförda djurstallar innan de tas i bruk. I arbetet kommer du förutom att samverka med dina förprövnings- och djurskyddskollegor att samverka med länsveterinär och jurister på länsstyrelsen. I rollen ingår också ansvar för att följa utvecklingen inom forskning och lagstiftning kopplat till förprövning, djurhälsa och djurskyddslagen.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och landsbygdsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Du är högskoleutbildad med bygg-/husdjurskompetens eller motsvarande och har goda kunskaper om djurskyddslagstiftningen. Erfarenhet av lantbrukets processer och dess djurhållning är mycket meriterande.

Förmåga att arbeta både självständigt och i team är en nödvändighet. Som person är du strukturerad, initiativtagande, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du har förmåga att uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Kunskaper i och erfarenhet av att arbeta med hela Officepaketet, ärendehanteringssystem som Platina och med webbinformation är värdefullt. Körkort krävs för tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   112-6507-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.