jobb just nu!

Handläggare för färdtjänst, riksfärdtjänst och parkeringstillstånd

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 190 anställda.

Trafikavdelningen består av 27 personer som hanterar olika typer av trafikfrågor. En del av Trafikavdelningen utgörs av Kollektivtrafikgruppen som består av sju personer som hanterar, förutom kollektivtrafikfrågor, även samhällsbetalda resor. Gruppen består av handläggare som arbetar med skolskjuts, färdtjänst, riksfärdtjänst och parkeringstillstånd för rörelsehindrade samt en transportsamordnare och en kollektivtrafiksamordnare. Arbetsplatsen ligger centralt i Eskilstuna, endast några minuters gångpromenad från centralstationen.

Arbetsbeskrivning

Är du kunnig inom handläggning och myndighetsutövning? Då är du den vi söker!

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med bedömningar och beslut. Du handlägger färdtjänst, riksfärdtjänst och p-tillstånd för rörelsehindrade. Du kommer att utreda, besluta och följa upp ärenden. Bedömningar görs enligt lag om färdtjänst, lag om riksfärdtjänst samt trafikförordningen. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och bland annat arbeta i IT-systemet Viva. Uppdraget innebär vidare att dagligen ha många kontakter via telefon och mail med sökande, anhöriga, övriga handläggare och beställningscentral för att få underlag för utredningar. Svara på frågor och synpunkter om utförandet.
Ditt arbete sker i nära samarbete med handläggare i gruppen samt övrig personal på avdelningen, Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och våra kommunala förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning socionom, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan ha arbetslivserfarenhet av handläggning inom färdtjänst, riksfärdtjänst och parkeringstillstånd för rörelsehindrade eller handläggning inom LSS eller SOL.
Det krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och att du är van vid att arbeta med IT som ett verktyg i ditt dagliga arbete.
Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra. Du trivs när du har många arbetsuppgifter på gång. Du har ett gott omdöme och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. I ditt bemötande är du lugn, stabil och tillmötesgående och ser möjligheter. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram.


Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-05-01

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3442

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Joanna Lindgren

016-710 19 72

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.