jobb just nu!

Samordnare social hållbarhet (112-1029-2018)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar 230 engagerade medarbetare. Experter, specialister och generalister samverkar för länets utveckling och tillväxt och svarar för myndighetsutövning. Läs mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Tjänsten är placerad på enheten för social hållbarhet, där flera olika uppdrag innefattas så som t.ex. mänskliga rättigheter, jämställdhet, våld i nära relationer, integration samt brottsförebyggande arbete mot exempelvis droger. Enhetens roll avseende dessa frågor är bland annat att samordna insatser i länets kommuner genom samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Utgångspunkten för social hållbarhet är ett rättighetsperspektiv som grundar sig i de mänskliga rättigheterna. Ekonomiska, politiska, sociala och kulturella rättigheter för alla människor är en förutsättning för ett socialt hållbart samhälle.

2017 fastslogs en 10-årig regional strategi inom jämställdhet och ditt uppdrag blir till stor del att följa upp och utveckla det handlingsprogram som ligger under det sjätte delmålet, mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

Arbetsuppgifter

På enheten för social hållbarhet kommer du att arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta. Som samordnare inom våld i nära relationer arbetar du strategiskt och stödjande med flera olika delar såsom; mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt människohandel och prostitution.

Centrala delar i arbetet är att i samverkan med andra aktörer utveckla sektorsövergripande regionala strategier och handlingsplaner, främja samverkan mellan kommuner (främst socialtjänsten) och andra aktörer, främja och utveckla det förebyggande arbetet som syftar till att förhindra våld eller upprepat våld, skapa regionala lägesrapporter genom att följa och analysera insatser. Du arbetar även med kompetensstöd till socialtjänst samt hälso- och sjukvård.

Arbetet innebär bland annat att initiera, stödja och utveckla samverkan i länet så att berörda aktörer (kommuner, polisen, civilsamhället, näringslivet, myndigheter, m.fl.) arbetar tillsammans. Du arbetar även för ett ökat kunskapsutbyte mellan olika organisationer, samt fångar upp behov och ger stöd till lokala och regionala aktörer. Arbetet sker exempelvis genom att sprida metodik och material, ordna utbildningar och skapa forum för dialog och samverkan. Du representerar även länsstyrelsen i nationella och regionala nätverk samt följer upp arbetet i länet. Arbetet följer du upp genom exempelvis sammanställande av rapporter.

Arbetet sker i nära samarbete med andra kollegor på enheten, men det är du som ansvarar för att driva just detta område framåt. Inom enheten för social hållbarhet strävar vi efter en flexibel organisation, vilket kan innebära att du även arbetar inom andra områden på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig (exempelvis samhällsvetare, beteendevetare).
Som person är du är handlingskraftig och initiativrik och drivs av att arbeta både praktiskt och strategiskt. Du trivs med ett självständigt och flexibelt arbete som är processinriktat och kreativt. Du är utåtriktad, kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Vidare har du lätt för att samarbeta, engagera andra och skapa goda kontakter. Du tycker om att arbeta långsiktigt och är lyhörd för andra aktörers behov och möjligheter. Du är bra på att utveckla och förbättra arbetsmetoder, organisera ditt arbete, samt att analysera nya idéer och problem där du har förmågan att hitta nya lösningar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande att du har erfarenhet av socialt arbete inom offentlig förvaltning. Vi värdesätter också erfarenhet av utvecklingsarbete, vana att leda och driva processer samt att stödja samverkan mellan olika aktörer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat regionalt med samverkans- och utvecklingsfrågor med fokus på våld i nära relationer, jämställdhet eller genus. Vi ser också gärna att du har bred kunskap om sociala hållbarhetsfrågor, tillika god kunskap om kommunal och statlig verksamhet.
Eftersom tjänsten innebär många resor i länet är B-körkort ett krav. Då samverkan med civilsamhället är en del av arbetet kan arbetstiden ibland behövas förläggas kvällstid.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. En tjänst är tillsvidare med sex månaders provanställning. En tjänst är visstid på heltid till och med 2019-12-31.

Ansökan

Referensnummer:   112-1029-2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder Dig en unik arbetsplats…
… fylld av kunniga experter och ambitiösa generalister inom en mängd olika samhällsfunktioner. Länsstyrelsens står just nu inför många intressanta utmaningar och anställningen ger därmed goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid. Vi välkomnar mångfald och ser jämställdhet som en självklarhet.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.