jobb just nu!

Mätingenjör med fastighetsrättslig kompetens

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 190 anställda.

GIS ansvarar för kommungemensamma geografiska informationssystem och för förvaltning av kommunens geografiska databaser, se geodatakatalogen. I det ingår anskaffning, administration och utveckling av geografisk information till nytta för kommunens verksamhet och för invånare i Eskilstuna. Vi ger stöd till verksamheter som äger geografisk information och vi utbildar användare inom alla verksamheter i kommunkoncernen. Vår specialkompetens är bland annat geodesi, karthantering, geografisk IT, analyser och 3D-modellering. Information om gis-supporten, kurser, BlomWeb och Eskilstunakartan finns på sidan Kartor. Vår enhet ligger i centrala Eskilstuna, bara ett stenkast från bussar och tågstation.

Arbetsbeskrivning

Är du en kvalitetsmedveten mätingenjör som trivs i en självständig roll där du har möjlighet att styra din egen planering? Har du dessutom ett intresse för det fastighetsrättsliga området? Vi söker nu en mätingenjör till ett uppdrag med stora möjligheter att utvecklas och där arbetet är både varierande och brett.

Som mätingenjör arbetar du med att tillsammans med den andra mätteknikern ajourhålla kommunens baskarta. Vi söker nu en mät- och kartingenjör för ett vikariat, som har ett stort intresse för mätning och teknik och som gärna även har intresse för fastighetsjuridik. Som mätingenjör hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara inom mät- och kart-området, men inom kort kan det ingå i arbetsuppgifterna att även göra fastighetsförteckningar. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för olika typer av geodetiska mätningsuppdrag såsom inmätning och kartering för baskarta/primärkarta, nybyggnadskartor och grundkartor. Arbetet innefattar fältarbete med mätning av exempelvis offentliga och privata hus, byggnader och tomter, gränsutvisningar och stomnätsmätningar. Du administrerar geodata i ArcSDE-geodatabas. Du utför även inventeringsuppdrag från Lantmäteriet. Vi använder oss av Leica-mätinstrument och Geosecma-karta.

Du kommer också att tillsammans med avdelningens MBK-koordinator ansvara för hela grundkarteprocessen. Du förbereder själv uppdragen genom att ta fram relevant underlag och göra beräkningar inför fältarbetet. Du gör även efterarbetet och ser till att det som har mätts in kommer in i vår kartdatabas och att kunden får sin produkt. Du arbetar självständigt både vid datorn och utomhus men har även ett samarbete med den andra mätteknikern, planavdelningen och koordinator.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en KY eller högskoleutbildning som exempelvis mätningsingenjör, mätningstekniker, förrättningslantmätare, lantmäteriingenjör eller likvärdigt. Alternativt att du har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet eller har haft utbildningspraktik som mätningsingenjör, MBK-ingenjör eller från förrättningsverksamhet inom lantmäteri.

Har du erfarenhet från mätning för kartframställning eller erfarenhet av fastighetsutredningar och arkivforskning är det meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha en god IT-vana och det är en fördel om du har GIS-kompetens i form av datamodeller och databaser. Då det ingår att köra bil i tjänsten så behöver du ha B-körkort.

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du har förmåga att arbeta både ensam och i grupp. Du trivs med att arbeta självständigt och har en hög servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2017-12-31

Föräldravikariat som minst sträcker sig till 2017-12-31 Snarast, enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3318

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Lina Dahlström
Rekryteringskonsult
016-710 11 90

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.