jobb just nu!

Förskollärare till Eskilstunas förskolor

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Är du utbildad förskollärare eller studerar du sista terminen på förskollärarprogrammet? Då vill vi att du söker till våra förskolor! Har du önskan om att arbeta på en liten eller stor förskola? Vill du jobba på landsbygden eller kanske mitt i centrum? Har du bara lust och engagemang har vi en förskola för dig! Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Kommunen växer och behovet av förskoleplatser ökar, därför söker vi nu fler förskollärare till våra förskolor inom Eskilstuna.

Här hittar du mer information om våra:

- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola/kommunala-forskolor

Arbetsbeskrivning

Gemensamt för våra förskolor är att vi arbetar med kreativa och estetiska lärprocesser där varje barn ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö. Värdegrundsarbete är viktigt och vi arbetar utifrån ett förhållningssätt som grundar sig i människors olika uppfattningar och levnadssätt. Vi värdesätter ett nära samarbete med vårdnadshavare och förväntar oss att du gör detsamma.

Som förskollärare hos oss har du en ledande roll där du planerar, genomför och utvecklar det pedagogiska arbetet på förskolan. Pedagogisk observation, reflektion och dokumentation är en del i ditt dagliga arbete vilket ska leda till att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Du kommer arbeta tillsammans med andra förskollärare och barnskötare. Arbetet styrs utifrån barnens behov vilket i sin tur skapar verksamhetens innehåll och gruppsammansättning. Både den inre och yttre miljön ska erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel. Oavsett vilken förskola du väljer att söka till kommer vi erbjuda dig arbetskläder och fria pedagogiska måltider. Är du nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en erfaren mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med behörighet att undervisa i förskolan eller dig som studerar sista terminen på förskollärarprogrammet. Vi vill gärna att du har aktuell erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det kan antingen vara via tidigare anställningar eller VFU inom din utbildning. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån aktuell gällande läroplan.

Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med förskolans värdegrund. Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi söker dig som är en pedagogisk ledare och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande. Det är ett krav att du kan utrycka dig mycket väl i svenska både i tal och i skrift. Då IT i form av pedagogiska verktyg som lärplattor eller liknande är naturliga inslag i arbetet, önskar vi att du har grundläggande IT kunskaper.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det här är en samlad annons för alla våra förskollärartjänster inom Eskilstuna. Detta betyder att din ansökan kommer att matchas mot alla våra förskolor som just nu har lediga tjänster. När du fyller i din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor. Vi lägger stort intresse vid dina önskningar om -typ av förskola- och ju mer specifik du är desto lättare kan vi matcha dina önskningar mot passande förskola.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda, professionella möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Vårterminen 2017 eller enligt överenskommelse.
För en tillsvidareanställning krävs det att du har en lärarlegitimation.
Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-05

Referensnummer:   3278

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Enligt avtal

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   60

Kontakt

Kontaktpersoner
Lisa Holmström
Rekryteringskonsult
016- 710 50 08

lisa.holmstrom@eskilstuna.se
Frida Lindgren
Rekryteringskonsult
016- 710 12 38

frida.lindgren@eskilstuna.se
Facklig företrädare
Susanne Bergman
Lärarförbundet
016-710 22 34

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.