jobb just nu!

Finsam Västerdalarna söker vikarierande förbundschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Genom att slå ihop resurser och kunnande kan myndigheter ge bättre stöd till människor som hamnat utanför arbetslivet. Sådan samverkan om rehabilitering sker i samordningsförbund. De deltagande myndigheterna finansierar tillsammans verksamheten – det kallas finansiell samordning (Finsam). I Västerdalarna finns ett samordningsförbund som samverkar mellan Malung-Sälens kommun, Vansbro kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen samt Landstinget.

Samordningsförbundet fungerar som en arena för strategiskt och operativt samarbete, samordning och samverkan mellan myndigheter. En viktig del av verksamheten är att upprätthålla en ändamålsenlig resursanvändning genom finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommuner samt landsting. Detta kan ske genom finansiering av insatser för rehabilitering som är initierade av parterna likväl som att ansvara för insatser som kan stärka samverkan mellan parterna genom exempelvis utbildning, metodutveckling och/eller annan kunskapsöverföring.

Finsam Västerdalarna har sitt säte i Malung-Sälens kommun.

Verksamheten inom Finsam Västerdalarna är möjlig genom Lag (2001:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en vikarierande förbundschef till FINSAM Västerdalarna.

Som förbundschef ansvarar du för verksamheten i sin helhet och arbetar på uppdrag samt rapporterar till styrelsen. Du är verkställande tjänsteman för förbundet och arbetar både strategiskt och operativt i och med verksamheten.

Som förbundschef ansvarar du för:
- Beredning av ärenden till styrelsen
- Verksamhetsutveckling utifrån styrelsebeslut/direktiv
- Förbundets strategier och målsättningar samt att dessa efterlevs
- Ekonomi samt budget
- Uppföljning av verksamhetens resultat
- Deltagande i nätverk samt andra forum för kunskapsutbyte/erfarenhetsutbyte
- Administrativa uppgifter

Kvalifikationer

Som förbundschef för FINSAM Västerdalarna söker vi dig som har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning som bedöms som likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med samverkansfrågor, gärna från någon av de samverkande myndigheterna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i projekt/processorienterat inom rehabiliteringsområdet. Om du arbetat självständigt med stort eget ansvar ser vi det som meriterande. Vana och skicklighet samt att trivas med administrativt arbete är viktigt för oss.

Som person behöver du ha ett stort intresse för arbete med människor och vara trygg inför att möta människor i olika situationer. Du har ett gott bemötande samt en förmåga att kunna få människor att vilja arbeta mot satta målsättningar på ett entusiasmerande sätt. Du behöver trivas i både det operativa samt strategiska arbetet.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tjänsten är ett vikariat under minst 6 månader från start. Det finns ev möjlighet till varaktig anställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.
75%

Ansökan

Referensnummer:   A778060

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.