jobb just nu!

Grundskollärare till Slagstaskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Slagstaskolan är en F-6 skola med cirka 70 anställda och ungefär 520 elever. Skolan är belägen fem kilometer nordväst om Eskilstuna centrum på vägen mot Torshälla. Slagstaområdet är ett bostadsområde med blandad bebyggelse av flerfamiljshus, radhus och villor. Slagstaskolan arbetar åldershomogent och har c 3 parallella klasser ända upp till årskurs 6. Skolan är idag utrustad med nybyggda fräscha lokaler då skolan var tvungen att nyrenoveras efter en kraftig brand 2010. Skolan ligger även nära naturen och vi har en välutrustad skolgård.
Läs mer om Slagstaskolan här: www.eskilstuna.se/slagstaskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en av Eskilstuna kommuns modiga lärare? Vi gör skillnad!
Slagstaskolan söker nu en legitimerad lärare att undervisa i grundskolan, där du är klasslärare i årskurs 5.

Vi ser gärna sökanden med lärarlegitimation inom matematik och naturvetenskapliga ämnen men andra behörigheter är också mycket intressant. Du bör ha en inriktning mot undervisning i de tidiga åldrarna. Tjänsten ingår i ett arbetslag som består av minst två andra klasslärare samt annan pedagogisk personal såsom speciallärare och PREST-ämneslärare. I laget kan också klassresurser ingå. Laget har en viktig uppgift att samplanera undervisningen för ökad likvärdighet. Du kommer också att behöva samplanera vissa delar med exempelvis de andra klaslärarna och speciallärare.

På Slagstaskolan ser vi det som en självklarhet att planera, genomföra och följa upp undervisningen. Du bidrar i det övriga dagliga arbetet och arbetar med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.
I din roll som lärare arbetar du med undervisning (enligt LGR11) samt vanliga arbetsuppgifter som ingår i lärarrollen. Ditt arbete genomförs i nära samarbete med ditt arbetslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen och aktuell erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Du har behörighet i efterfrågade ämnen och årskurser och gärna erfarenhet av arbete utifrån gällande läroplan (Lgr11/Lpfö98). För rollen är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner trygghet i att använda IT som en del i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsättning snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-29

Referensnummer:   3427

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Peter Skantz
Rekryteringskonsult
016-710 10 65

Jens Lindgren
Rektor
073-765 17 00

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.