jobb just nu!

Stödassistent Porsön Servicebostad

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg samt Individ och familjeomsorg.

Verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg söker medarbetare till Porsöns servicebostad.

Arbetsbeskrivning

Porsön servicebostad är en gruppbostad för personer inom LSS. Som stödassistent arbetar du med personer med varierande funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningsätt. Du är på ett positivt sätt ett stöd för brukarna i deras vardag och arbetar med att praktiskt instruera och bidra till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod och utvecklas utifrån brukarens önskemål och behov samt utvärderas kontinuerligt. Du ska kunna arbeta självständigt och inser vikten av dokumentation, uppföljning och utvärdering för att nå målen med verksamheten. I arbetet ingår kontakt och samarbete med företrädare, daglig sysselsättning med flera. Du fungerar som stödperson och är med och utformar tydliggörande struktur samt deltar i handledning, arbetsplatsträffar/teamträffar och nätverksträffar.

Kvalifikationer

Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång funktionshinder/psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Arbetet kräver att du kan delta med aktiva brukare i deras vardag och fritidsintressen. Det är meriterande med erfarenhet och utbildning inom området neuropsykiatri och psykiatri.

Som person ska du ha ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet kräver att du är självgående, strukturerad och drivande i ditt arbete. Du är initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att förutse brukarnas behov och förändringar i behoven. Du relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift samt datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.

Skicka med betyg för att styrka ditt CV.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan omgående då urval sker löpandes.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-25

Referensnummer:   A643924

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktperson
Barbro Söderberg
Enhetschef
0920-45 51 88

Facklig företrädare
Kommunal Norrbotten

010-442 99 01

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.