jobb just nu!

Arabisktalande samhälls- och hälsokommunikatör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

På enheten för samhälls- och hälsokommunikation arbetar drygt 20 samhälls- och hälsokommunikatörer på uppdrag av många skånska kommuner, Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen och Region Skåne med att förmedla samhälls- och hälsoinformation till nyanlända flyktingar och andra invandrare. Projektet är en del av utvecklingsplattformen Partnerskap Skåne. Länsstyrelsen är projektägare för samverkansprojektet och samordnar arbetet.

Länsstyrelsen söker en samhälls- och hälsokommunikatör till enheten för samhälls- och hälsokommunikation på samhällsbyggnadsavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är ett vikariat som är tidsbegränsat till sex månader med viss möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som samhälls- och hälsokommunikatör ska du i dialogform ge grundläggande samhälls- och hälsoinformation på arabiska till nyanlända flyktingar och andra invandrare. Informationen utgör en del i etableringen och ges för att underlätta för nyanlända att komma in på den svenska arbetsmarknaden och i det svenska samhället samt för att bidra till ökad hälsa i målgruppen. Verksamheten är kopplad till övrig utvecklingsverksamhet i Partnerskap Skåne, bland annat MILSA och forskningsbaserad stödplattform för migration och hälsa. Du förväntas till viss del även arbeta med att planera för presentationer och informationsträffar samt bidra till metodutveckling. Anställningen innebär resor då informationen ges vid fem olika knutpunkter i Skåne. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och samhällsbyggnadsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Du som söker anställningen ska behärska arabiska flytande i tal och skrift och ha god och aktuell kunskap om samhälle och vardagsliv i arabisktalande länder. Kunskap i flera språk, särskilt engelska, är meriterande. Vidare har du en högskoleutbildning som vi bedömer lämplig för arbetsuppgifterna.

Du ska också ha några års dokumenterad erfarenhet från arbetsliv, föreningsliv eller liknande verksamhet och ha god kunskap om det svenska samhället. Du behärskar svenska i tal och skrift. Du har förståelse för hur migrationsprocessen kan påverka en individ. Kunskap inom området hälsa, folkhälsa eller migrationshälsa är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att informera grupper och arbeta i team. Du behöver också ha grundläggande kunskaper i Office-paketet.

På det personliga planet är du strukturerad och har en god pedagogisk kompetens. Det innebär att du känner dig bekväm med och har förmåga att informera om och föra dialog om allt från hur samhället fungerar till sexuell hälsa och värdegrundsfrågor. Du ska ha förmåga att anpassa metoder efter sammanhang för att kunna förmedla dina kunskaper och erfarenheter på ett för målgruppen lättillgängligt och motiverande sätt oavsett mottagarnas egen kunskapsnivå. Du har ett engagemang för människor och kan förhålla dig positiv, konstruktiv och flexibelt till att vara en del av ett mångkulturellt arbetsteam.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   112-4138-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.