jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Placering: Staffangymnasiet, Söderhamn.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete ingår såväl individuell vägledning som vägledning i grupp med studerande på flera av våra nationella program. Du ingår i Elevhälsoteamet på skolan där du bidrar med kunskaper om behörighetskrav, valprocesser och utbildningsmöjligheter. Du stöttar lärare genom att hitta lösningar och anpassningar för deras elever som inte sätter upp hinder för framtida studier. Du träffar elever och vårdnadshavare för att vägleda och informera om framtida val och möjligheter. Du kommer att arbeta självständigt men i nära samarbete med vår andra studie- och yrkesvägledare samt övriga medarbetare. Arbetet innebär också kontakter och samverkan med övriga aktörer såsom grundskolor, folkhögskolor, högskolor och universitet, Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten. På Staffangymnasiet är vi måna om att skapa förutsättningar för våra studie- och yrkesvägledare för att kunna arbeta i enlighet med sitt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från gymnasieskolan. Arbetet kräver att du är självgående och kreativ, samt intresserad och motiverad till att utveckla verksamheten. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med såväl elever som vårdnadshavare och dina kollegor. Du har ett salutogent förhållningssätt.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2018-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A748148

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!