jobb just nu!

Handläggare att arbeta med skolstöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Boverket söker 2-3 handläggare att förstärka enheten för stöd och bidrags verksamhet under 2018. På enheten för stöd och bidrag arbetar vi med utfärdande av föreskrifter och information om statliga bidrag inom området, handläggning av bidragsärenden samt överklagade beslut.

Under 2018 kommer vi att slutföra arbetet med handläggning av olika skolstöd, där kommuner och andra aktörer haft möjlighet att ansöka om stöd för ombyggnad och renovering av inomhusmiljö i skolor samt förändringar av utemiljön kring skolor. Då samtliga stöd ska handläggas, genomföras och slutrapporteras under året, behöver gruppen av handläggare och utredare förstärkas med flera personer.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att:

• handlägga inkommande bidragsansökningar
• säkerställa att ärenden är kompletta för beslut, och om de inte är det, begära in kompletteringar
• bereda beslut
• arbeta med uppföljningar och utvärderingar

Kvalifikationer

Vi söker dig som är i början av din karriär och har en utbildningsbakgrund som inriktar sig mot/lämpar sig för handläggningsarbete. Vi tror att du har en nyligen avslutad akademisk utbildning inom t.ex. juridik, samhällsvetenskap, ekonomi eller teknik. Alternativt har du gymnasieutbildning tillsammans med yrkeserfarenhet av handläggande eller närliggande administrativa uppgifter. Det är meriterande med vana av handläggningsarbete från en offentlig verksamhet.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt, strukturerat och snabbt, utan att för den skull ge avkall på noggrannhet och servicegrad. Du är professionell och samverkar väl med kollegor såväl som externa aktörer. Du kommunicerar tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-01-31

Tillträde: Snarast
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   2805/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.