jobb just nu!

Kommunikationsansvarig

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Blekinge är en kunskapsintensiv myndighet där information och kommunikation är självklara och naturliga delar av arbetet inom alla verksamhetsområden. Vi arbetar aktivt för att informera och kommunicera om verksamheten och de beslut vi fattar. Kommunikationsfrågorna ligger organisatoriskt inom avdelningen service och stöd och kommunikationsansvarig är direkt underställd avdelningschefen.

Som kommunikationsansvarig ingår du i ledningsgruppen och i länsstyrelsens krisberedskapsorganisation. Du har ansvar för att utveckla och stärka myndighetens interna och externa kommunikation samt ska bistå landshövdingen i mediefrågor men även följa honom i större sammanhang. Du kommer också vara en av våra talespersoner i mediala situationer.

I rollen som kommunikationsansvarig är du ett strategiskt stöd till länsledningen men även ett stöd till medarbetare inom alla verksamhetsområden när det gäller kommunikationsfrågor, du ska också ansvara för utvecklingen om hur vi använder sociala medier på ett effektivt sätt. Omvärldsbevakning och arbete med länsstyrelsens varumärke är också en del i arbetet. Att skriva texter och pressmeddelanden kring aktuella frågor kopplat till myndigheten är vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant akademisk utbildning med inriktning mot kommunikation och information, medievetetenskap eller journalistik. Alternativt längre dokumenterad yrkeserfarenhet inom området. Tidigare erfarenhet av strategisk kommunikationsplanering är ett krav. Har du erfarenhet av kriskommunikation och arbete i offentlig sektor är det meriterande.

Du ska ha en god ledarskapsförmåga och förmåga att skapa goda sociala relationer då stora delar av arbetet förutsätter nätverkande externt men även internt. Det är viktigt att du är strukturerad, kreativ och initiativrik. Du ska också ha lätt för att samarbeta och att tillsammans med dina kollegor driva arbetet framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Du kommer krigsplaceras.

B-körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Tillsvidare. Länsstyrelsen Blekinge tillämpar 6 månader provanställning

Ansökan

Referensnummer:   112-551-2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och Länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!