jobb just nu!

IT specialist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetarna på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utveckling och testnära IT specialist med fokus på dokument- och ärendehanteringssystem. I rollen som IT specialist kommer du, som del av förvaltningsgruppen, att arbeta tekniskt med olika uppgifter kopplade till utveckling och förvaltning av vårt dokument- och ärendehanteringssystem Platina samt Sharepoint. t ex:
• fånga verksamhetens krav och behov samt genomföra kravanalys
• kravställa mot extern leverantör i support-, förvaltnings- och utvecklingsärenden samt i upphandlingar
• granska och utvärdera lösningsförslag och estimat
• genomföra olika typer av tester
• stödja användarna i det dagliga arbetet
• utarbeta utbildningsmaterial och delta i användarutbildningar
• hantera incidenter samt genomföra felsökning
• arbeta med viss konfiguration av systemet
• leda projekt eller delta som projektresurs
• upprätta och underhålla teknisk dokumentation och mallar (Microsoft Office)
• samverka med Boverkets IT-drift vid driftsättningar och andra frågor som rör de tekniska miljöerna
• samverka med andra närliggande förvaltningsobjekt
• arbeta med it-/informationssäkerhetsfrågor inom systemområdet som t ex risk- och sårbarhetsanalyser
• konfiguration och utveckling av t ex samarbetsytor i Sharepoint
• utveckling och underhåll av mallar och blanketter, inklusive integrationer och plug-ins i Officeprogram

Du kommer även att delta i planering och prioritering av konsultinsatser och andra förvaltningsåtgärder samt statusrapportering och uppföljning samt ekonomisk uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av microsofts Office produkter. Du bör ha erfarenhet av utvecklingsarbete/konfigurering i Sharepoint, dokument och ärendehanteringssystem/ECM. Det är även önskvärt med erfarenhet av mallutveckling och plug-in för Microsofts office , blankettutveckling samt erfarenhet av arbete med teknisk support. Erfarenhet av dokument och ärendehanteringssystemet Platina, e-arkiv, processutveckling samt erfarenhet från integrationer mot dokument och ärendehanteringssystem och kravställnings och testarbete är meriterande.

I grunden har du en relevant högskoleutbildning inom IT-området, eller motsvarande erfarenhet som Boverket bedömer likvärdig.

Du är en utåtriktad person som har initiativförmåga och trivs bra att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och klarar av att arbeta med flera uppgifter paralellt. Du har en pedagogisk förmåga med en helhetssyn utifrån verksamhetens behov och krav. Du har en god analytisk förmåga och kan utrycka dig väl både i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   6689/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.