jobb just nu!

Bibliotekarie till mötesplats Fröet

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Kultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande långsiktiga målet för kultur- och fritidsnämndens verksamheter är att alla erbjuds ta del. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Eskilstuna stadsbibliotek, med Stadsbiblioteket i centrum, en bokbuss och verksamhet i fem stadsdelar, befinner sig i en spännande förändringsfas där verksamheten anpassas efter invånarnas behov. Människor möjlighet till delaktighet, utåtriktad verksamhet för att nå ovana biblioteksbesökare där de befinners sig och mångfald är ledord i utvecklingen. Vi strävar efter att vara en demokratisk arena för samtal och dialog.

Fröslunda Fröet drivs av Ung fritid och mötesplatser och Eskilstuna stadsbibliotek ansvarar för biblioteksverksamheten på mötesplatsen.

På mötesplatsen Fröslunda Fröet finns bibliotek, datorer, samhällsinformation och kafé. Mötesplatsen arrangerar program och aktiviteter i samarbete med boende, föreningar och andra aktörer i Fröslunda. Mötesplatsen är välbesökt och vill skapa förutsättningar för spännande och utvecklande möten. Att komma till mötesplats Fröslunda Fröet ska vara enkelt, lustfyllt och inspirerande. Till mötesplatsen kommer besökare i alla åldrar och med bakgrund i olika kulturer. Lokalerna ligger centralt i stadsdelen Fröslunda med promenadavstånd till Eskilstuna centrum.

Läs mer om oss på: https://bibliotek.eskilstuna.se/web/arena/motesplats-froslunda-froet

Nu söker vi en bibliotekarie till vår verksamhet möteplats Fröet!

Arbetsbeskrivning

Är du en utåtriktad person som gillar att möta människor och har god pedagogisk förmåga? Vill du arbeta för att öka läslusten hos våra besökare och utveckla aktiviteter för att nå nya målgrupper? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Som bibliotekarie hos oss ingår du i den dagliga verksamheten tillsammans med mötesplatsens övriga personal Du arbetar med att i samverkan driva och utveckla Fröslunda Fröet, med fokus på biblioteksverksamheten, detta genom delaktighet och dialog med boenden och andra aktörer i området för att på så vis nå nya målgrupper.

Du arrangerar och bjuder in till olika programaktiviteter anpassade till mötesplatsens besökare. Hos oss vill vi bidra till ökad läslust hos våra besökare i alla åldrar, du kommer därför att arbeta med lässtimulerande insatser och även ansvara för litteraturinköp till biblioteket.

Viss tjänstgöring på Stadsbiblioteket ingår där du ingår i vuxenteamet som består av ett tjugotal kollegor och två teamledare.

Tjänstgöring förekommer under kvällar och helger, även på andra bibliotek inom kommunen.
Vi är en flexibel organisation med möjligheten att arbeta med många intressanta arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Du har bibliotekarieutbildning eller är under utbildning till bibliotekarie. Det är meriterande om du har erfarenhet av lässtimulerande arbete och litteraturförmedling. Du behöver ha kunskaper i sociala medier och IT-kunskaper, kunskap i biblioteksdatasystemet BOOK-IT är meriterande.

Eftersom att tjänstgöring kan förkomma på andra mötesplatser och bibliotek inom kommunen så ser vid det även som meriterande om du har körkort, men det är inget krav.

Som person är du social och utåtriktad. Du har god förmåga att bemöta alla typer av människor. Du känner engagemang för att verka i en mångkulturell miljö. En av dina styrkor är att du är flexibel och lätt kan se vilket behov som finns och du har en god pedagogisk förmåga för att kunna utföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt. Du är en person som gillar att ta initiativ och du vågar prova nya arbetsmetoder för att förbättra, förändra och utveckla. Samarbete är viktigt i teamet du ingår i. Det är nödvändigt att du har en positiv attityd med förmåga att engagera och entusiasmera de du arbetar med.

Har du ett uppriktigt intresse av att arbeta med utveckling av nya metoder för att inspirera besökare, skapa läsinspirerande miljöer är du den som vi behöver!


Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-05

Referensnummer:   3489

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Marika Kröller
Rekryteringskonsult
016- 710 98 71

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.