jobb just nu!

Boendestödjare till LSS, Lekebergs kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Arbetsbeskrivning

På det nya gruppboendet Hasselbacken finns det 8 lägenheter och på samma gård finns även 4 LSS lägenheter med särskild service.
Arbetet är inriktat på att ge stöd till personer med tex. autism, epilepsi, utvecklingsstörning och neuropsykiatriska diagnoser. I arbetsuppgifterna ingår att skapa struktur, rutiner och att stötta de boende att få en meningsfull fritid, en del av de boende har även daglig verksamhet och en samverkan mellan enheterna är mycket betydelsefull. Insatserna består till stor del av praktisk hjälp och omvårdnad samt motiverande stöd. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering och utveckling av verksamheten. I arbetet ingår att samverka med, för de boende viktiga personer och myndigheter för att kunna ge ett så bra stöd som möjligt. Du bör ha en vilja att utvecklas i yrket, både teoretisk kunskap och förmåga att utveckla dig själv i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har gått Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning
- alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete
- eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
- har körkort med behörighet B

Meriterande är:
- Pedagogisk/social/beteendevetenskaplig utbildning eller liknande
- Erfarenhet av arbete inom området funktionsnedsättning
- Erfarenhet av arbete med olika alternativ kommunikation som t.ex. bildstöd
- Erfarenhet av att dokumentera

Det här är ett jobb för dig som är strukturerad, stabil, flexibel och har stort tålamod. Arbetet kräver god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett pedagogiskt förhållningssätt.
Som person är du lugn, trygg, insiktsfull och har förmåga att skapa goda relationer genom ett bra bemötande. Du har god förmåga att inge förtroende och tillit. Du är dessutom kreativ, nytänkande och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Vi ser också att du är bra på att skapa och behålla sociala kontakter och har förmågan att tillföra en positiv arbetsgemenskap med dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning i arbetsgruppen och ser gärna manliga sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
65%

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-04

Referensnummer:   A684757

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktperson
Beatrice Fagerdal
Enhetschef LSS
0585-487 82

beatrice.fagerdal@lekeberg.se
Facklig företrädare
Fackliga organisationer
Nås via växeln
0585-487 00

information.lekeberg@lekeberg.se

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.