jobb just nu!

Jurist med fokus på planerings- och byggfrågor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer; bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Enheten för plan och bygg arbetar med frågor som rör detaljplan, lov och byggprocessfrågor med fokus på lagtolkning och vägledning. Då en av våra medarbetare har gått vidare till ett annat uppdrag på myndigheten, söker vi nu en ersättare.

I rollen som jurist kommer du att vara delaktig i att ta fram vägledning till plan- och bygglagen, samt vara med och påverka och forma PBL-lagstiftningen genom regeringsuppdrag, remisser och delningar. Arbetet innebär möjligheter till fördjupning av juridiska frågor inom detaljplanering, lov och byggprocessen. Arbetet bedrivs i huvudsak i projektform och i olika arbetsgrupper med bred medverkan från såväl interna som externa aktörer. Vissa uppgifter, som remisser och delningar, genomförs självständigt eller i mindre grupper. Du kommer att ha stora möjligheter att forma dina egna arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av relevant arbete som jurist inom statlig/kommunal verksamhet, alternativt som konsult i privat sektor med motsvarande frågor. Du bör ha erfarenhet av juridiska frågeställningar om plan- och bygglagstiftningen och angränsande lagstiftning, till exempel miljöbalken och fastighetsrätt. Det är extra meriterande med erfarenhet inom detaljplaneområdet. I grunden har du en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att arbeta med utredningar och är van att jobba i uppdrags/projektform
• erfarenhet av författningsskrivning
• kunskap och/eller intresse för plan- och bygglagstiftningen och kan sätta in den i ett historiskt perspektiv

Vi söker dig som har ett stort intresse för frågor kring samhällsutveckling, fysisk planering, och den byggda fysiska miljön! Det är viktigt i ditt arbete att du kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt på svenska i tal och skrift. Du har lätt att växla mellan olika frågeställningar. Du ska trivas att arbeta i grupp och dela med dig av dina kunskaper internt och externt, men du ska även kunna arbeta självständigt. Det är önskvärt att du är bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   3379/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Vismas Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL och kommande GDPR-lagstiftning. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.