jobb just nu!

Boendestödjare kombinatt till socialpsykiatrin

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i uppdrag, biståndskontor och utförare samt tre stabsenheter ekonomi, HR och nämnd- och ledningskansli.

Andbergsgatan är ett särskilt boende inom socialpsykiatrin som arbetar med insatser utifrån både LSS och SoL lagstiftning. Verksamheten är ett så kallat trapphusboende för i nuläget unga vuxna med psykiska funktionsnedsättningar samt någon form av tidigare beroendeproblematik. Boendet ska bidra till den personliga utvecklingen, främja delaktigheten i samhället samt skapa trygghet.

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare kombinatt kommer du att arbeta ensam natt, men med stöd av en ambulerande nattpatrull. Kombitjänsten innebär både vaken och sovande tid. Sovande tid gäller om verksamheten/arbetet tillåter det. Du kommer att vara ansvarig över 14 brukare. Dina arbetsuppgifter består av att utföra stödsamtal vid behov och medicindelning. Du ansvarar för att uppdatera den sociala dokumentationen och att genomförandeplaner efterföljs. Som ensam personal på boendet kommer du även ansvara för boendets gemensamhetslokal i form av att se till att regler och öppettider efterföljs.

Vidare förväntas du att bidra med din kunskap och ha ett positivt förhållningssätt till arbetet och brukarna. Tillsammans med dina kollegor planerar och genomför ni insatser och motivationsarbete som i sin tur skapar förutsättningar till ett självständigt liv för brukaren.

Hot om våld och våld kan förekomma.

I dagsläget är arbetspassen 20.30-07.30 och innebär vartannat helgarbete. Tjänstgöringsgrad, deltid, 71,70%.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en avslutad utbildning som undersköterska eller mentalskötare och har minst sex månaders erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med beroendeproblematik så är det en stor merit. Vidareutbildning inom MI och kunskap om social dokumentation, exempelvis genomförandeplaner är en fördel i jobbet. En grundförutsättning för arbetet är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Självklart ska du uppfylla de formella kraven, men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Viktiga egenskaper för den här rollen är att du innehar ett eget driv och en vilja att utvecklas, både för dig själv, gruppen och brukarna. För att motivera och stötta brukarna behöver du ha ett stort engagemang, kunna ta perspektiv och sätta gränser samt ha förmågan att vara inkännande och tålmodig för att på bästa sätt skapa förutsättningar till ett självständigt liv för brukaren. Andra relevanta egenskaper är att du är stresstålig samt trygg och lugn även i hot- och våldssituationer. God samarbetsförmåga ser vi som en självklarhet då du kommer vara en del av arbetslaget och arbeta mot gemensamma mål oavsett om det sker under dag- eller nattid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

71,70%
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-01

Referensnummer:   3553

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Peter Poulsen
Rekryteringskonsult
016-710 10 67

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.