jobb just nu!

Länsstyrelsen söker sekreterare till landshövdingen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.

Arbetsuppgifter

Är du bra på att organisera, planera och anpassa dig till ändrade förutsättningar?

Tjänsten är placerad på landshövdingens kansli vars uppgift är att ansvara för verksamheten på residenset, landshövdingens resor till olika uppdrag och att ge övrigt administrativt stöd till landshövdingen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att vara ett kvalificerat administrativt stöd till landshövdingen genom att underlätta och skapa förutsättningar för landshövdingens vardag att fungera. I detta ingår att
• organisera och planera landshövdingens möten och agenda (kalender)
• förbereda/ta fram/samordna framtagandet av skriftliga underlag till landshövdingen såsom tal och brev både på svenska och engelska,
• planera, bjuda in till och förbereda besök och sammanträden, externa och interna,
• hantera administrativa uppgifter.

I dina arbetsuppgifter kommer du ha omfattande kontakter med enskilda personer, företagare, politiker och tjänstemän från länets kommuner. Främst via telefon och e-post, men även genom personliga möten. Du kommer också att ha mycket kontakter internt och med företrädare för andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du har fullgjord gymnasieutbildning. Har du någon form av vidareutbildning inom administration, samhällsvetenskap eller annan vidareutbildning som arbetsgivaren finner lämplig, är det meriterande. Goda kunskaper om offentlig förvaltning är meriterande.

Att du uttrycker dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska, är ett krav.

För att trivas med arbetet bör du vara lugn och trygg samt kunna göra prioriteringar i en oförutsägbar vardag. Din integritet och lojalitet måste vara mycket hög liksom din kommunikativa förmåga, viktigt eftersom du kommer att möta och kommunicera många olika människor i olika medier.

Du är initiativrik och har ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare och att registerutdrag för säkerhetsklassningen kommer att göras innan rekryteringen är avslutad.

Du har erfarenhet av att arbeta som kvalificerat administrativt ledningsstöd, som VD-sekreterare eller liknande.

Anställningens omfattning

Tjänsten omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde snarast. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   112-928-2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.