jobb just nu!

Länsstyrelsen söker: Sötvattenekolog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till levande sjöar och vattendrag i Jönköpings län? Då är detta ett jobb för dig!

BESKRIVNING
Du kommer vara placerad på Vattenenheten på Naturavdelningen. Naturavdelningen arbetar på olika sätt till att bidra till en hållbar miljö i våra naturmiljöer. På avdelningen finns även Fiskeenheten som kommer att arbetsleda delar av arbetet.

Vattenenheten arbetar med frågor som rör exempelvis kalkning av försurade vatten, miljöövervakning och vattenförvaltning, framtagande av kunskaps- och planeringsunderlag samt förvaltning av nationella miljödatabaser. Enheten består idag av 16 medarbetare som med olika kompetenser och bakgrund arbetar med dessa uppgifter.

Vi behöver nu förstärka denna grupp med en person.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar med åtgärder för att minska övergödningsproblem i länets sjöar och vattendrag men även med förekommande delar i vattenförvaltningen. Arbetet innebär även arbete med vattenprovtagning men huvuddelen av arbetet sker på kontoret.

Du kommer också att arbeta med planering av fiskevård i nära samarbete med länets fiskevårdsområden samt vara med vid genomförande och sammanställning av fiskeribiologiska undersökningar, bl a med koppling till Vättern.

Arbetet innebär många kontakter internt och externt. Du samverkar med kollegor i Jönköping, andra myndigheter, kommuner och organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot sötvattenbiologi och/eller fiskeribiologi.

Erfarenhet av arbete med vattenförvaltning, biologiska undersökningar i vatten, fiskevård och/eller åtgärdsarbete i vatten/våtmarker är meriterande, liksom erfarenhet av programmen Access och/eller ArcGIS.

Som person bör du vara engagerad, noggrann och ha analytisk förmåga. Du tycker om att samarbeta, samtidigt som du har förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift värdesätts också.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-01-31

Möjlighet kan finnas till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-1208-2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.