jobb just nu!

Skoladministratör till Lagersbergsskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

ArbetsplatsbeskrivningEskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

På Lagersbergsskolan är vi 450 elever och ca 90 personal. Vi är en skola som leds av en rektor och två biträdande rektorer, samt två skoladministratörer, F-3 och 4-6.

En av skoladministratörerna har sökt sig vidare för nya utmaningar och nu söker vi en ny skoladministratör.

Arbetsbeskrivning

Som skoladministratör utgör du ett nära chefsstöd till skolledarna inom områden som personal-, elev- informations-, och myndighetsadministration. Du arbetar med en annan skoladministratör och arbetsuppgifterna fördelas mellan er. Du är dagligen behjälplig och vägleder personal, elever, pedagoger och föräldrar i olika ärenden.

Skolans administratörer är viktiga nyckelpersoner som håller koll och utför administrativa uppgifter så att andra kan utföra sitt arbete på ett bra sätt.

Arbetet innebär vikarieanskaffning och övergripande beställningar genom Proceedo och andra beställningar som tolk och transporter. Du arbetar ständigt med elevhantering i programvarorna Vklass, Extens, Hypernet och Dexter. Även en del andra arbetsuppgifter som hantering av elevernas busskort, introduktion av nyanställda och att vara sekreterare vid möten m.m. ingår.

Tjänsten är på 50-100% beroende på sökandes önskemål och ett personalmöte förekommer en gång i månaden på kvällstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av skoladministration från grundskolan och har avslutad och godkänd gymnasieutbildning. Du har grundläggande IT-kunskaper och tidigare erfarenhet av att ha arbetat i Vklass, Extens och Proceedo. För att lyckas i rollen ser vi att du har en god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift och det är en merit om du även har arbetat med Dexter och Hypernet.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vi söker dig som har viljan att alltid skapa goda möten och förmåga att se till ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med både vuxna och barn. Vi ser också att du är trygg i dig själv, är flexibel och prestigelös i ditt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid / deltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3426

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Tu-Kien Tran
Rekryteringskonsult
016-7102752

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.