jobb just nu!

Utredare riskfrågor i fysisk planering

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På enheten för stad och land arbetar vi med att utifrån olika sakområden ge länsstyrelser, kommuner och andra aktörer stöd i den fysiska planeringen. Vi hanterar frågor om fysiska samhällsstrukturer, risk, hälsa och säkerhet inklusive klimat, buller och miljömålen. Vi hanterar även frågor om fysiska miljöer för hållbar stadsutveckling, gestaltning och arkitektur. Nu vill vi fokusera ytterligare på riskfrågorna och söker därför en ny kollega för en tillsvidare anställning.

I din roll kommer du att arbeta med riskfrågor på såväl nationell, regional som kommunal nivå, framförallt med riskfrågor i den fysiska planeringen.

Många uppgifter genomförs i interna projekt, men mycket samverkan sker också med andra myndigheter. Du kommer att självständigt driva arbete och handlägga utredningar och remisser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell flerårig erfarenhet av riskhantering i plan- och byggprocessen på nationell och regional nivå. Du har god kännedom om miljöbalken, plan och bygglagen och har arbetat praktiskt med miljökonsekvensbedömningar. Du har även erfarenhet av myndighetsutövning kopplad till riskfrågor. I grunden har du en relevant akademisk utbildning inom naturvetenskap och miljö.

Det är meriterande om du har arbetat med översvämningsfrågor, förorenade områden, farligt gods eller luft i den fysiska planeringen.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-22

Referensnummer:   5386/2017

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Sofie Adolfsson Jörby
enhetschef
0455-35 30 35

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Anette Johansson
Saco-S
0455-35 32 36

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.