jobb just nu!

Speciallärare/lärare med spec.ped.komp - särskild undervisningsgrupp i Sunnerbyskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här finns det naturliga och havsnära. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion och den utbyggda motorvägen samt pendeltåget möjliggör goda kommunikationer med Stockholm. Vi är en del av Stockholm och framtiden.

I Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Som anställd hos oss får du möjligheter till både flextid och distansarbete samt friskvård. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Arbetsbeskrivning

Nynäshamns kommun har skapat ett arbetskoncept kring organisationen av särskilda undervisningsgrupper. Med utgångspunkt från eleven i fokus vi vill ge alla elever samma ledning och stimulans utifrån den enskilda individens förutsättningar. Vi har tagit fram en modell för kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper som införs höstterminen 2017. Vi har nu en arbetsform och en organisation med högt uppsatta mål där vi ska arbeta proaktivt för att säkra alla elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling.

Vi söker nu dig som vill vara med på denna resa där vi gemensamt sätter en målbild som i praktisk handling arbetar med elevens utveckling i centrum och där kollegialt utbyte med kompetensutveckling är en självklarhet. Vill du göra skillnad och tror på vikten av att alla elever har en potential att lära sig och utvecklas med rätt stöd – då ska du söka dig till Nynäshamn där vi tänker nytt och vill vara steget före i utvecklingen av skolan.
Som special- eller socialpedagog kommer du att arbeta i ett mindre team med ytterligare två kollegor, en socionom/fritidspedagog och en resurs/lärarassistent. Det är sammanlagt tre team som är fördelade på följande skolor, Vanstaskolan (6-9), Sunnerbyskolan (4-9) och Gröndalsskolan (4-6). Denna tjänst gäller Sunnerbyskolan.

Organisatoriskt tillhör du den skolenhet där du är placerad och har ett nära samarbete med skolans ledning, med rektor som ytterst ansvarig, där du bidrar till utvecklingen av rutiner och processer för att stärka de särskilda undervisningsgruppernas roll i skolans undervisning. Du kommer även vara en del i att förbättra samverkan mellan skolan och fritidshemmet där vi alla gemensamt bidrar till verksamhetens systematiska kvalitetsarbete.

Samtliga tre team av särskilda undervisningsgrupper samverkar och har ett nära samarbete med avdelningen för Stöd och Resurs på Barn- och utbildningsförvaltningen där det ingår ett antal viktiga stödfunktioner som psykologer, kuratorer och andra specialpedagoger.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du har relevant högskoleutbildning och relevant erfarenhet av arbete inom skola med elever som har behov av särskilt stöd i vid mening. Du är väl insatt i skolans uppdrag och styrdokument och har erfarenhet av att arbeta i mindre grupper/team. Erfarenhet av handledning och projektledning är meriterande. B-körkort är önskvärt.

Som person är du strukturerad, stabil, tålmodig med en väl utvecklad empatisk förmåga. Du är van att samarbeta och har ett öppet och tillåtande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.


Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse under 2017

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-07

Referensnummer:   BUN/2017/0144/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Kerstin Zettergren
Avdelningschef Stöd och Resurs
08-520 681 54

Johnna Gilljam
TF rektor, Sunnerbyskolan
08-531 970 36

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.