jobb just nu!

Gruppchef till öppenvård för barn och unga

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Har du gedigen erfarenhet av arbete med barn, unga och deras familjer som lever i utsatta situationer? Vill du få möjligheten att växa vidare in i en chefsroll där du får utveckla andra genom dina erfarenheter? Vi söker dig som är redo för att utvecklas till gruppchef tillsammans med kompetenta chefer och medarbetare inom IFO barn och unga! Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

Enheten Barn och unga består av två verksamheter; en myndighetsutövande och en öppenvårdsdel. Öppenvårdsdelen är etablerad sedan länge och har idag cirka tio kompetenta och engagerade medarbetare. I öppenvården arbetar familjebehandlare, behandlingsassistent, familjepedagoger, ungdomspedagoger och kurator på kommunens Minimaria.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef ansvarar du för att leda och planera det dagliga arbetet. Du har visst ansvar för personal och arbetsmiljö som till exempel att hålla medarbetarsamtal, vara delaktig i lönesättningsunderlag, samt vara uppmärksam på tidiga signaler när det gäller hälsa och som en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till enhetschefen.

Ett viktigt uppdrag som ingår i gruppchefsrollen är att utveckla ett mer resultatfokuserat arbetssätt med tydliga mål och regelbundna uppföljningar. Du kommer även att coacha medarbetarna med ett nära ledarskap, bygga förtroende och tillit internt men även fortsätta vidareutveckla våra externa samarbeten. Ett exempel är att vi just nu står i startgroparna för att utveckla ett närvaroteam i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen där du som gruppchef kommer spela en aktiv roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har mångårig erfarenhet från arbete med barn, unga och deras familjer som lever i utsatta situationer
• Har vidareutbildat dig inom familjeterapi eller nätverksarbete
• Har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller behandlingsarbete med barn och familjer
• Har ett intresse för att vidareutvecklas inom ledarskap
• Är van att dokumentera och uttrycker dig tydligt såväl muntligt som skriftligt

Det är meriterande om du har en adekvat högskoleutbildning.

Som person utgår du ifrån ett systemiskt förhållningssätt i ditt arbete. Du är kommunikativ och förtroendeskapande både i relation till dina medarbetare och interna och externa samarbetspartners. Du är van att samarbeta med andra och är både lyhörd och smidig i dina relationer.

Ditt förhållningssätt är flexibelt och du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du har god förmåga att prioritera och organisera arbetet. Som person behåller du lugnet i pressade situationer och har förmåga att utifrån situationen göra korrekta bedömningar och prioriteringar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-30

Referensnummer:   SON/2017/0236/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Catarina Odenberg
IFO chef
08-520 681 21

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.