jobb just nu!

Gruppchef till Barn och ungdom myndighet

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med i vår satsning att förstärka Individ- och familjeomsorgens barn och ungdomsenhet i rollen som gruppchef? Har du ett stort utvecklingsfokus och ett gediget intresse för barn och ungdomsfrågor? Låter detta intressant så läs mer nedan och sök redan idag!

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Nynäshamns kommun är den största arbetsgivare med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionsnedsättning, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Socialförvaltningen är i dagsläget organiserad utifrån fyra avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet och en IFO avdelning.

Inom barn och unga arbetar 26 medarbetare och leds av en enhetschef med två gruppchefer för myndighet respektive öppenvården. Enheten för myndighetsutövning arbetar huvudsakligen med barn och ungdomsutredningar, mottagning, råd och stöd, familjehemsvård, uppföljning av placerade barn och ensamkommande barn samt familjerätt. Det är en väl fungerande arbetsgrupp som nu behöver en ny arbetsledare.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef ansvarar du för att verksamheten organiseras, planeras och utförs enligt direktiv, lagstiftning, riktlinjer, budget och policys samt att rapportera framgångar och avvikelser.

I din roll kommer du att vara närmaste chef för mottagning och utredargruppen som består av tolv personer. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå utav det operativt arbete med daglig handledning för dina medarbetare samt ärendefördelning. Du kommer även att arbeta med metodutveckling inom området och rapportera kring utsatta verksamhetsmål tillsammans med dina chefskollegor.

Du kommer att arbeta nära dina fem gruppchefskollegor inom IFO, men kommer att ha verksamhets och personalansvar över din egen grupp. Du kommer inte att ha direkt ekonomiskt ansvar men rollen kräver en ekonomisk medvetenhet. Du kommer att arbeta nära och på uppdrag av din enhetschef som har ett övergripande verksamhetsansvar för Barn och unga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, i första hand som socionom eller likvärdig utbildning. För att på ett kvalitetsmässigt sätt kunna vidareutveckla organisationen så behöver du arbetsledande erfarenhet samt erfarenhet av myndighetsutövning.

Dina svenska kunskaper är mycket goda i såväl tal som skrift för att kunna kommunicera med interna och externa samarbetspartners samt att kunna dokumentera. Har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som ett plus. Vidare bör du ha minst grundläggande datakunskaper då tjänsten innebär dokumentation och rapportering i olika system. B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Som person kan du genom din goda ledarskapsförmåga naturligt utveckla relationer, skapa engagemang och delaktighet samt motivera gruppen såväl som andra interna och externa samarbetspartners. Som gruppchef krävs det att du har mycket god kunskap inom området barn och unga myndighet. Vidare har du som person en mycket god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt där du säkerställer att budskap når fram. Det är även av vikt att du har en tydlig värdegrund där du tror på människans egna resurser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-29

Referensnummer:   SON/2017/0286/023

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Catarina Odenberg
IFO chef
08-520 681 21

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.