jobb just nu!

Vill du utveckla våra rutiner som erfaren redovisningscontroller?

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Har du gedigen erfarenhet inom redovisning och vill kunna kvalitetssäkra, effektivisera samt utveckla och förmedla din kunskap till nytta för hela kommunen som organisation? Vill du arbeta i rollen som redovisningscontroller med både operativt och strategiskt redovisningsarbete så är detta tjänsten för dig! Sök redan idag!

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun med drygt 27 000 invånare och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med cirka 2000 anställda. Här är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

En av verksamheterna inom kommunen är kommunstyrelseförvaltningen som ansvarar för kommunövergripande frågor och förbereder ärenden som ska behandlas i kommunstyrelsen. Till denna verksamhet tillhör ekonomiavdelningen och redovisningsenheten där tjänsten är placerad. Du rapporterar till enhetschefen.

Ekonomiavdelningen arbetar för en effektivare ekonomistyrning och ekonomiadministration, och för en kvalitetssäkrad uppföljning och analys till stöd för chefer och förtroendevalda i Nynäshamns kommun. Ekonomiavdelningen svarar inom sina ansvarsområden för planering, handläggning, uppföljning, kommunikation, samt för fortsatt utveckling och förnyelse.

Arbetsbeskrivning

Som erfaren redovisningsekonom förväntas du bidra till att kvalitetssäkra, effektivisera och utveckla kommungemensamma administrativa processer och redovisningsrutiner inom ekonomiavdelningens uppdrag. Rollen innebär att du kommer arbeta med stor självständighet och ha stort ansvar.

Redovisningsenheten har verksamhetsansvar för upprättandet av del- och helårsbokslut för kommun, koncern och vissa kommunägda bolag. I uppdraget ingår att ta fram riktlinjer, rutinbeskrivningar och rekommendationer inom området samt att informera och kommunicera detta i verksamheterna.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du ekonomisk högskoleutbildning med inriktning redovisning. Du har god kunskap i Officepaketet, känner väl till de lagar och regelverk som tillämpas samt vana från arbete i affärssystem. Du har lätt att uttrycka dig såväl skriftlig som muntligt.

Du har en bred och dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med redovisning och ekonomisystem, gärna i kommunal verksamhet.

Som person är du utpräglat kvalitetsmedveten; noggrann och med förmåga att leverera i tid och ibland under press. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och serviceinriktad. Du tänker analytiskt och är lösningsfokuserad. Att arbeta självständigt, vara uthållig, planera, strukturera upp ditt arbete och driva det i mål i tid och med god kvalitet kommer naturligt för dig.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   KS/2017/0143/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Marita Öberg
Redovisningschef
08-520 68016

marita.oberg@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare kan nås via Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.