jobb just nu!

Enhetschef till barn och unga inom individ- och familjeomsorg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Ingen människa är en ö. Vill du bidra till att utveckla möjligheterna för våra barn och unga i Nynäshamn? Drivs du av att strukturera och kvalitetssäkra verksamheter, coacha och utveckla dina medarbetare och chefer är detta en utmaning som du inte vill missa! Vi söker nu en driven och empatisk chef och ledare till en nyinrättad befattning som enhetschef.


Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Avdelningen för individ och familj är uppdelad i tre enheter, myndighet vuxen, öppenvård för barn och unga samt enheten HVB för ensamkommande unga. Vi har nyligen genomfört en anpassning av organisationen utifrån behov och samlat hela individ- och familjeomsorgen under samma tak.

På enheten arbetar 32 medarbetare och leds av en enhetschef, som är en nyinrättad tjänst. Enheten består av två verksamheter; en myndighetsutövande och en öppenvårdsdel som leds av varsin gruppchef. Öppenvårdsdelen är etablerad sedan länge och har idag tio kompetenta och engagerade medarbetare. I öppenvården arbetar familjebehandlare, familjepedagoger, ungdomspedagoger och kurator på kommunens Minimaria. Inom myndighetsdelen arbetar 12 socialsekreterare med olika uppdrag. två familjerättssekreterare, fyra familjehemssekreterare samt två assistenter.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef ansvarar du för att verksamheten organiseras, planeras och utförs enligt direktiv, lagstiftning, riktlinjer, budget och policys samt att rapportera framgångar och avvikelser. Detta är ett uppdrag som kräver ett utvecklande och kvalitetsfokuserat ledarskap och omfattar ansvar för ekonomi, personal, och arbetsmiljö. Som enhetschef är du ett verksamhetsnära stöd till de två gruppcheferna inom enheten.

I uppdraget förväntas du samverka för en gemensam helhetssyn där klienterna alltid är i centrum. Vi arbetar utifrån flexibla team som stöttar klienterna och anpassar oss efter deras behov. I denna tjänst kommer du att ha en central och drivande roll i det pågående systematiska kvalitetsarbetet både inom enheten men även inom hela socialförvaltningens verksamhetsområde.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du socionom och har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du har både arbetsledande erfarenhet och erfarenhet av myndighetsutövning för att på ett kvalitetsmässigt sätt kunna vidareutveckla organisationen . Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt grundläggande datorkunskaper då tjänsten innebär dokumentation och rapportering i olika system.

Som ledare har du god förmåga att utveckla relationer, skapa engagemang, lojalitet och delaktighet samt motivera såväl arbetsgruppen som andra interna och externa samarbetspartners. Som enhetschef krävs det att du är uthållig, är självgående och trygg i ditt ledarskap. Du har förmågan att kunna strukturera ditt och enhetens arbetssätt effektivt.

Som person är du både av naturen och med träning en mycket god kommunikatör du är tydlig och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Det är även av vikt att du har en tydlig värdegrund där du tror på människans egna resurser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-30

Referensnummer:   SON/2017/0235/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Catarina Odenberg
IFO chef
08-520 681 21

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.