jobb just nu!

Vill du vara med och göra skillnad som rektor i Sorunda rektorsområde?

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Är du vår nya skolledare; både driven och erfaren, som vill vara med och forma framtidens skola tillsammans med oss? Vi söker nu en eller två skolledare till våra enheter Kyrkskolan och Sunnerbyskolan. En översyn pågår för att sätta rätt organisation för att möta upp våra elevers behov och beräknas bli klar under våren. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här finns det naturliga och havsnära. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion och den utbyggda motorvägen och pendeltåget möjliggör goda kommunikationer med Stockholm. Vi är en del av Stockholm och framtiden.
Läs mer om kommunen på vår webbsida www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar samtliga skolformer. Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter och genom intellektuell, emotionell och social utveckling ge alla elever möjlighet att nå målen i alla ämnen.

Sorunda rektorsområde omfattar idag två enheter; Sunnerbyskolan och Kyrkskolan. Skolorna har kompetent och erfaren personal som arbetar i arbetslag och utgår från en helhetssyn på eleven från 6 till 16 år. Under de två kommande åren är kommunen och Sunnerbyskolan med i Skolverkets spännande satsning kring Samverkan för bästa skola med utbildningsinsatser och ökade resurser i syfte att öka måluppfyllelsen och likvärdigheten för alla elever. Vi arbetar dagligen utifrån vår värdegrund och skapar tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten.

Arbetsbeskrivning

Som rektor leder och fördelar du arbetet inom skolan; ett uppdrag som kräver verksamhetsnära ledarskap och omfattar ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Det innebär bland annat att styra enheten så att den, inom ramen för avtal och lagar, arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer.

Du förväntas tillsammans med medarbetarna driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för olika idéer och förslag samt vid behov kunna hantera ett pressat arbetsläge. Du ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp, analyseras och utvärderas. Fokusområde på kort sikt är att genomdriva ett förändringsarbete med att bygga en stabil kvalitetssäkrad verksamhet. Du bidrar även i nära samarbete med övriga rektorer till en helhetssyn kring utbildning i Nynäshamns kommun.

Som medarbetare hos oss kommer du att vara delaktig i skolans verksamhetsutveckling och förbättring av arbetsprocesser. Vi står inför en översyn av organisation och som innebär att vi anpassar organisationen till de krav, behov och mål som finns uttalade och därmed säkerställer kvaliteten bättre. Som skolledare hos oss kommer du en viktig roll i detta utvecklingsarbete. Vi tror på kontinuerliga förändringar och utvecklingsfrågor är viktiga för oss och vi vill att du delar denna intention.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du akademisk examen, gärna med pedagogisk inriktning. Rektorsutbildning är meriterande. Du har goda kunskaper och stort intresse för hur IT kan bidra till att utveckla skolans arbete.


Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i ledande funktion inom skolans område, förändringsledning och kan visa på goda resultat av att ha byggt upp en verksamhet från grunden; kvalitetssäkrat dess processer samt skapat en hållbar organisation.

Har du erfarenhet om särskolan och dess styrdokument, vana i att arbeta i verksamhetssystem, ha kunskap om och intresse av att utveckla elevhälsan ser vi det som meriterande. Att du har ett stort intresse för, didaktik och tillhörande forskning ser vi som en självklarhet, likaså att du har intresse och gärna erfarenhet av digitalt arbete i skolan.

Som person är du utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande med dina medarbetare och andra interna och externa kontakter. Du är empatisk och arbetar bra med komplexa frågor på ett klokt sätt. Du har förmåga att lägga ner extra energi när det behövs, du motiveras av motstånd och utmaningar ser du som en möjlighet.

Du är en mogen ledare, trygg och stabil med god självinsikt, har hög integritet och etisk kompass samt förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Du förstår din roll och arbetar för helheten samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt visar omdöme vid uttalanden och handlingar.

Körkort är ett krav.
Ansökningarna kan komma att behandlas löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-15

Referensnummer:   BUN/2017/0048/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Anna Eriksson
TF. skolchef
08-520 680 93

anna.a.eriksson@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare kan nås via kommunens växel

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.