jobb just nu!

Vik Studie- och Yrkesvägledare till Ung i Nynäs

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vill du bidra till att utveckla våra verksamheter i den andan?

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.
Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till.

Ung i Nynäs (UiN) är ett samverkansteam mellan socialförvaltningen, arbetsförmedlingen och samordningsförbundet Östra Södertörn. Målgruppen är unga 16 - 24 år med oavslutad skolgång och/eller komplex problematik, och som därför behöver stöd för att återuppta studier och/eller komma ut på arbetsmarknaden. Remittering sker från olika huvudmän, men det är även möjligt att göra egenanmälan. Teamet består av 1 studie- och yrkesvägledare, 2 arbetsmarknadskonsulenter och 2 arbetsförmedlare. Ungefär 150 unga har årligen kontakt med teamet.


Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter innefattar ansvar för utvecklingsprocessen mot studier eller arbete för enskilda klienter.

Du arbetar nätverksskapande och i god samverkan med framförallt olika studieanordnare, arbetsgivare, försörjningsstödsenheten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och vården i syfte att klienten skall uppnå en hållbar planering mot studier och/eller arbete.

Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning/bedömning, coachande samtal och vägledning mot arbete/studier såväl som konkret stöd genom besök hos studieanordnare och arbetsgivare, stöd att orientera sig hos olika myndigheter och fylla i ansökningar. Arbetet sker främst individuellt, men ansvar för att utveckla och hålla i lämplig gruppverksamhet ingår också.

En annan viktig uppgift är att bevaka klienternas rättigheter till stöd från utbildningsanordnare för att optimera möjligheterna att tillgodogöra sig studierna. Att ständigt hålla sig uppdaterad kring skolväsendet och möjliga vägar till utbildning, även anpassad, ingår också som en sjävklar del av arbetsuppgifterna.

Du dokumenterar kontinuerlig enligt SoL i verksamhetssystemet Treserva.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Alternativt kan annan beteendevetenskapligt-, pedagogiskt- eller medicinskt inriktad högskoleexamen komma ifråga förutsatt att du har dokumenterad erfarenhet från området.

För att lyckas i rollen har du kunskap inom studie- och yrkesvägledning för breda målgrupper som står en bit ifrån arbetsmarknaden pga psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.

Det är önskvärt med god kunskap inom samtalsmetodik, gärna MI (Motiverande Intervju/Samtal). Därutöver ser vi det som positivt om du har grundläggande kunskap inom rehabilitering mot arbete/studier (exempelvis genom metoderna Supported Employment/Supported Education).

Du behöver vara välorienterad avseende skolväsendet. Därutöver gärna ha kunskap gällande socialtjänstens rättspraxis och arbetsförmedlingens programinsatser.

Som person har du uppnått personlig mognad genom god kännedom om egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet och är välformulerad i skrift. Du är lösningsinriktad och innovativ. Du har förmåga att motivera och engagera klienterna, ta initiativ och vara både "igångsättare" och arbeta uthålligt. Du har också en mycket god samarbetsförmåga genom ett presigelöst förhållningssätt och känsla för teamarbete.
Du är även flexibel då det gäller anpassning till förändrade omständigheter genom att se möjligheterna i dessa och även välstrukturerad i ditt eget arbete genom att planera, organisera och prioritera självständigt på ett effektivt sätt.

B-körkort är önskvärt, men inte ett absolut krav.Se kvalifikationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-09-01

Tidsbegränsad till: 2018-01-04

Vikariat för tjänstledig medarbetare Eller efter överenskommelse.
40/40
3-6 månader. Ev. möjlighet till förlängning

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-17

Referensnummer:   SON/2017/0200/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lön

Förmåner

Friskvård
Flextidsavtal

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Anne Gustafsson
Gruppchef/Verksamhetsledare Ung i Nynäs
08 - 520 681 81

anne.gustafsson@nynashamn.se
Marianne Lundin Lagestam
Enhetschef
08-520 737 87

marianne.lundin-lagestam@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.