jobb just nu!

Nämndsekreterare/ Utredare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun med drygt 27 000 invånare och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med cirka 2000 anställda. Här är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens uppdrag är att tillsammans med kommunmedborgarna och det lokala näringslivet medverka till ett långsiktigt hållbart samhällsbyggande som på ett ekonomiskt och effektivt sätt främjar skönhet, tillgänglighet, social och fysisk trygghet, god hälsa samt kulturell och biologisk mångfald.

Tjänsten är placerad på förvaltningsstaben på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förutom nämndadministration och utredningar finns funktioner för ärendehantering, kommunikation och inköp. Övriga avdelningar på förvaltningen är stadsbyggnad, stadsmiljö, fastighet och VA. Förvaltningsstaben ger administrativt stöd åt miljö- och samhällsbyggnadsnämndens politiker och medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I din roll som nämndsekreterare/utredare arbetar du med hela processen nämndadministration. Det innefattar exempelvis att delta som sekreterare i nämndberedning, arbetsutskott och nämnd och att expediera ärenden. I tjänsten ingår också att vara sekreterare i olika arbetsgrupper och att fungera som administrativt stöd för chefer och handläggare.

Som utredare bistår du i den dagliga verksamheten och arbetar med olika mindre utredningsuppdrag. Du svarar på förvaltningsgemensamma medborgarförslag, remisser och motioner. Du kommer också att vara delaktig i mål- och budgetarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig förvaltning och förstår en politisk styrd organisations uppdrag och processer. Det är meriterande med erfarenhet som nämndsekreterare och av kommunal verksamhet.

Arbetet kräver att du skriver mycket god svenska, har goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet av ärendehanteringssystem. Du arbetar effektivt, är noggrann, självgående och inte rädd för att ta initiativ för att kunna driva ärenden framåt i samarbete med berörda kollegor och leverera enligt tidplan.

I och med att tjänsten innefattar två olika roller är du flexibel och ser på ditt arbete ur ett helhetsperspektiv.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Föräldravikariat tom 2018-08-31

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-30

Referensnummer:   MSN/2017/1008

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ann Bäckström
administrativ chef
08-520 682 42

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.