jobb just nu!

Utvecklingsinriktad rektor till F-3 på våra skolor Vansta och Tallbacka

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Är du vår nya skolledare; både engagerad och modig, som vill vara med och forma framtiden tillsammans med oss? Vi söker nu en eller två skolledare till våra enheter Vansta/Tallbacka och grund- och gymnasiesärskolan. En översyn pågår för att sätta rätt organisation för att möta upp våra elevers behov och den beräknas bli klar under våren. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här finns det naturliga och havsnära. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion och den utbyggda motorvägen och pendeltåget möjliggör goda kommunikationer med Stockholm. Vi är en del av Stockholm och framtiden.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar samtliga skolformer. Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter och genom intellektuell, emotionell och social utveckling ge alla elever möjlighet att nå målen i alla ämnen.

Vanstaskolan och Tallbackaskolan ligger i Ösmo, cirka en mil norr om Nynäshamn och fem minuter från närmaste pendeltågsstation. Ösmo har elever från förskoleklass till årskurs 9 inklusive särskola uppdelade på två rektorsområden, fritidsgård samt folkbibliotek i anslutande byggnad. Skolorna ligger i en mycket vacker natur och med närhet till många fritidsaktiviteter bland annat Körunda Golfbana.

Under de två kommande åren är kommunen och Vanstaskolan med i Skolverkets satsning kring Samverkan för bästa skola med utbildningsinsatser och ökade resurser i syfte att öka måluppfyllelsen och likvärdigheten för alla elever.

Arbetsbeskrivning

Som rektor leder och fördelar du arbetet inom skolan; ett uppdrag som kräver verksamhetsnära ledarskap och omfattar ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Det innebär bland annat att styra enheten så att den, inom ramen för avtal och lagar, arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer.

Du förväntas tillsammans med medarbetarna driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för olika idéer och förslag samt vid behov kunna hantera ett pressat arbetsläge. Du ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp, analyseras och utvärderas. Fokusområde på kort sikt är att verka för en gemensam samsyn för F-3 och bidra till att utveckla samarbetet mellan särskoleverksamheten och grundskolan i Ösmos kommundel. Du bidrar även i nära samarbete med övriga rektorer till en helhetssyn kring utbildning i Nynäshamns kommun.

Du kommer att vara delaktig i skolans verksamhetsutveckling och förbättring av arbetsprocesser. Vi står inför en översyn av organisationen, som innebär att vi anpassar organisationen till de krav, behov och mål som finns uttalade och därmed säkerställer kvaliteten bättre. Som skolledare hos oss kommer du ha en viktig roll i detta utvecklingsarbete. Vi tror på kontinuerliga förbättringar; utvecklingsfrågor är viktiga för oss och vi vill att du delar denna intention.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du akademisk examen, gärna med pedagogisk inriktning. Rektorsutbildning är meriterande.

Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i ledande funktion inom särskolans område och har bred kunskap om grundskolans årskurser F-3. Du är väl förankrad i särskolans och grundskolans styrdokument och har god kunskap om särskolan och dess olika skolformer. Vidare har du god erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och god kunskap och förståelse för de speciella behov elever i särskolan har.

Att du har ett stort intresse för didaktik och tillhörande forskning ser vi som en självklarhet. Likaså att du har intresse och gärna erfarenhet av digitalt arbete i skolan samt erfarenhet av att arbeta med verksamhetssystem.

Som person är du utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande med dina medarbetare och andra interna och externa kontakter. Du är empatisk och arbetar bra med komplexa frågor på ett klokt sätt. Du har förmåga att lägga ner extra energi när det behövs, du motiveras av motstånd och utmaningar ser du som en möjlighet.

Du är en mogen ledare, trygg och stabil med god självinsikt, har hög integritet och etisk kompass samt förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Du förstår din roll och arbetar för helheten samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt visar omdöme vid uttalanden och handlingar.

Körkort är ett krav.
Ansökningarna kan komma att behandlas löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-15

Referensnummer:   BUN/2017/0049/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktpersoner
Anna Eriksson
TF. skolchef
08-520 680 93

anna.A.eriksson@nynashamn.se
Fackliga representanter nås via kommunens växel

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.