jobb just nu!

Närvarande gruppchef till öppenvård för barn och unga

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Är du vår nya chef; både engagerad och nyfiken som vill vara med och utveckla vårt stöd till barn och unga på vår öppenvårdsmottagning?

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts.

I Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Som anställd hos oss får du möjlighete till både flextid och distansarbete samt friskvård. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Enheten Barn och unga består av två verksamheter; en myndighetsutövande och en öppenvårdsdel. Öppenvårdsdelen är etablerad sedan länge och har idag cirka tio kompetenta och engagerade medarbetare. I öppenvården arbetar familjebehandlare, familjepedagoger, ungdomspedagoger och kurator på kommunens Minimaria.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef ansvarar du för att leda och planera det dagliga arbetet; ett uppdrag som kräver ett närvarande och tydligt ledarskap. Du har visst ansvar för personal, och arbetsmiljö som till exempel att hålla medarbetarsamtal, vara delaktig i lönesättningsunderlag, samt vara uppmärksam på tidiga signaler när det gäller hälsa och arbetsliv. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till enhetschefen.

Ett viktigt uppdrag är att utveckla ett mer resultatfokuserat arbetssätt med tydliga mål och regelbundna uppföljningar samt att coacha medarbetarna med ett nära ledarskap, bygga förtroende och tillit internt men även externt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du adekvat högskoleutbildning; socionom eller likvärdig utbildning. Du har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du har erfarenhet från att ha arbetet med barn, unga och deras familjer som lever i utsatta situationer. Du är van att dokumentera och uttrycker dig väl såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du kommunikativ och förtroendeskapande både i relation till dina medarbetare och interna och externa samarbetespartners. Du är van att samarbeta med andra och är både lyhörd och smidig i dina relationer. Ditt förhållningssätt är flexibelt; du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du har god förmåga att prioritera och organisera arbetet.

Du är en mogen ledare, trygg och stabil med god självinsikt. Du förstår din roll som chef och ledare samt arbetar utifrån ett helhetsperspektiv. Du behåller lugnet i pressade situationer och har förmåga att utifrån situationen göra korrekta bedömningar och prioriteringar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-17

Referensnummer:   SON/2017/0096/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Anna-Karin Tjernström
Gruppchef
08 520 638 42

AnnaKarin.Tjernstrom@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.