jobb just nu!

Skoladministratör till Ösmo skolområde

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Varje skola eller rektorsområde har lokalt placerat stöd i form av skoladministration, fastighet och IT-stöd. Ösmo rektorsområde innefattas av grundskola (förskoleklass till årskurs 9) och grund- och gymnasiesärskola fördelat på fyra skolenheter.
Är du en social, administrativt lagd och strukturerad person som vill arbeta i en händelserik miljö? Sök tjänsten som skoladministratör redan idag!


Arbetsbeskrivning

Som skoladministratör kommer du ha en central roll på skolan och samarbeta med skolans ledning och medarbetare samt även centrala utbildningskontoret. Du kommer att vara en del i arbetet med att utveckla och effektivisera de administrativa rutinerna. Din roll är även mycket betydelsefull för verksamheten genom arbetet med att skapa förutsättningar för en god kontakt mellan rektorer, lärare, vårdnadshavare och elever.
Du har huvudansvar för att sköta administrativa uppgifter såsom beställningar, leverantörsbokföring, diarieföring, arkivering, vikarieanskaffning samt elev- och personaladministration. Du medverkar till god servicenivå för skolans personal, elever, föräldrar och samarbetspartners i den löpande administrationsservicen. Arbetet innebär att du behöver förflytta dig mellan våra skolenheter vid behov för att ge en hög service till de olika geografiskt placerade verksamheterna.
Du arbetar både självständigt och i grupp. I rollen som skoladministratör möter, interagerar och hjälper du våra elever, skolans medarbetare, kommunens stödfunktioner och andra externa kontakter genom bästa tänkbara service.
Din närmaste arbetsgrupp är skolornas servicepersonal och administratörer och din chef kommer att vara den administrativa chefen för Ösmo rektorsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Språk, svenska i tal och skrift samt god stilistisk förmåga
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Goda IT kunskaper (För närvarande använder förvaltningen verksamhetssystemen Extens och Dexter för barn- och elevadministration, Public 360 för ärende- och dokumenthantering, Xpand för ekonomi och Proceedo för fakturahantering och inköp och Heroma för personaladministration)

Det är meriterande om du:

• Har dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta självständigt med liknande arbetsuppgifter

Som person har du förmågan att se vad som behöver göras och du kan planera ditt arbete så att det blir klart i tid. Det är av stor vikt att du kan prioritera mellan återkommande arbetsuppgifter och specialuppdrag eller byta fokus om något brådskande inträffar. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Vi förutsätter att du har hög datamognad och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
För att trivas i rollen ser vi att du är flexibel och öppen för andras idéer och synpunkter och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-31

Referensnummer:   ÖSM/2017.217

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Fast månadslön enligt kollektivavtal

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Magnus Prior
Rektor 4-9
08-520 735 04

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.