jobb just nu!

Tre förskolechefer till Nynäshamn och Ösmo

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Är du både engagerad och modig och vill vara med och forma framtidens förskola tillsammans med oss övriga pedagoger? Vi arbetar dagligen utifrån vår värdegrund och skapar tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten.

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts

Som arbetsgivare är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Som anställd hos oss får du möjlighet till både flextid och distansarbete samt friskvård. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar samtliga skolformer. Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter, och genom intellektuell, emotionell och social utveckling ge alla elever möjlighet att nå målen i alla ämnen. Tjänsten som förskolechef innebär ett direkt personalansvar för ca 30 anställda. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. Enheterna varierar i storlek och fysiska arbetsplatser.

Arbetsbeskrivning

Som förskolechef ansvarar du för att verksamheten uppfyller nationella och lokala mål och riktlinjer enligt skollag och läroplan, ett uppdrag som kräver ett närvarande och tydligt ledarskap och omfattar ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt pedagogiskt utvecklingsarbete inom respektive förskola. Målet är kraftigt förbättrade resultat inom givna ekonomiska ramar och en jämnare verksamhetskvalitet. I detta arbete har du stöd av avdelningen för förskola samt andra stödfunktioner inom kommunen.

Vi tror på kontinuerliga förändringar och utvecklingsfrågor är viktiga för oss och vi vill att du delar denna intention. Ett prioriterat utvecklingsarbete är att fördjupa ett projekterande arbetssätt samt att arbeta med de 100 språken.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du förskollärare med rektorsutbildning eller har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och annan ledarutbildning. Du har mycket god kunskap i förskolans styrdokument och har dokumenterad ledarerfarenhet inom förskoleverksamhet och då gärna även från fristående utförare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som meriterande.

Som person är du utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande i samspelet med dina medarbetare samt andra interna och externa kontakter. Att vara serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående kommer naturligt för dig. Ditt förhållningssätt är flexibelt; du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du van att arbeta med komplexa frågor på ett klokt sätt.

Du är en mogen ledare, trygg och stabil med god självinsikt. Du förstår din roll och arbetar för helheten samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt visar omdöme vid uttalanden och handlingar. Du har hög integritet och lever som du lär enligt din etiska kompass samt föregår med gott exempel och förstår ditt värde som symbolbärare.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-29

Referensnummer:   BUN/2017/0187/023

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktperson
Pia Widholm
Avdelningschef förskola
08-520 682 01

pia.widholm@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.