jobb just nu!

Nyexad socialsekreterare till enheten för försörjningsstöd

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du som nyexaminerad socionom få möjligheten till god utveckling och vidareutbildning inom Myndighetsavdelningen IFO Vuxna i Nynäshamn? Har du en passion för att hjälpa personer i utsatta situationer och verkligen kunna göra skillnad? Då är du den nyckelpersonen som vi söker!

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Nynäshamns kommun är den största arbetsgivare med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionsnedsättning, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Socialförvaltningen är i dagsläget organiserad utifrån fem avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet, Myndighet IFO vuxen samt Barn och ungdom. Vi anpassar nu organisationen utifrån behov och kommer inom kort organisera avdelningarna IFO vuxen samt barn och ungdom till en samlad avdelning för hela IFO verksamheten.

Inom vuxenområdet arbetar 28 medarbetare och leds av en enhetschef. Enheten arbetar med myndighetsutövning och är indelad i tre gruppområden, nybesöks-mottagningen/löpande försörjningsstöd, integration och boende samt beroende/våld i nära relation/administration. Enhetens huvudsakliga arbete består av att hjälpa människor att klara sin försörjning själv och kunna leva ett självständigt liv.

Inom gruppen för nybesökmottagningen/löpande försörjningsstöd arbetar det totalt nio medarbetare. Det är tre handläggare som arbetar med nybesök. Sex handläggare arbetar med löpande försörjningsstöd, ekonomiskt bistånd, där även planering för att stödja personer till egen försörjning ingår. Vi söker nu efter två nya medarbetare till vår grupp. En tjänst är en tillsvidareanställning och en är ett vikariat med start omgående fram tills sista november.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill vara med och fortsätta utveckla gruppen inom det löpande försörjningsstödet! Gruppen för löpande försörjningsstöd handlägger ansökningar om ekonomiskt bistånd. Ansökningar ska utredas och beslut fattas om rätten till försörjningsstöd.

I arbetsuppgifterna ingår även planering och beslut om arbetsrehabiliterande insatser. En del av arbetet sker i samverkan med andra myndigheter och aktörer, både internt och externt. Ett viktigt samarbetesforum är Resursrådet i Nynäshamn, som består av en handläggare från Försörjningsstöd, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt Landstinget. Resursrådet träffas 1 ggr/vecka.

Gruppen för löpande försörjningsstöd består av fem mycket engagerade socialsekreterare som ständigt utvecklar arbetet, så att utredningar och bedömningar ska kunna genomföras rättssäkert och effektivt. Gott bemötande och tydlig information är sådant som vi ständigt arbetar med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning alternativt en motsvarande utbildning med även erfarenhet från myndighetsutövning. Du har ett stort intresse för att arbeta med personer i utsatta situationer. Tidigare erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande.

Dina svenska kunskaper är mycket goda i såväl tal som skrift för att kunna kommunicera med interna och externa samarbetspartners samt att kunna dokumentera. Har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som ett plus. Vidare bör du ha minst grundläggande datakunskaper då tjänsten innebär dokumentation och rapportering i olika system. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva.

B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Som person så har du ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Då du använder dig själv som redskap är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är bra på samarbete och samverkan. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt.

Under sommarmånaderna juni-augusti arbetar vi 35-timmars vecka mot annars 40 timmar. Vi har även förmånen till friskvårdstimme/friskvårdspeng och fri massage varannan vecka.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ena tjänsten är en tillsvidaretjänst och den andra är ett vikariat till 2017-11-30.

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-30

Referensnummer:   SON/2017/0107/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ann-Charlotte Jalakas
Gruppchef
08 - 520 681 32

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.