jobb just nu!

Ansvarig Kulturintresserad fritidsledare/pedagog

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här finns det naturliga och havsnära. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion och den utbyggda motorvägen och direkta pendeltåget möjliggör goda kommunikationer med Stockholm. Vi är en del av Stockholm och framtiden

I Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Som anställd hos oss får du möjlighete till både flextid och distansarbete samt friskvård. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet. Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Arbetsbeskrivning

Projekt Rik fritid går ut på att skapa meningsfull ledarledd fritidsverksamhet för barn i mellanstadiet. Hösten 2015 startade Temafritids. Det är en öppen fritidsverksamhet baserad på två olika teman. Den sker i samverkan mellan skola, kultur och fritid samt lokala föreningar och fritidsaktörer. Vi har nu Två Temafritids igång i Nynäshamns tätort. Temadjur och natur och Temakultur. Vi planerar nu för att starta ytterligare Temafritids i Sorunda. Inriktningen är dans, cheerleading, yoga och skapande spel.

Vi söker dig som ska vara ansvarig på plats för Temafritids i Sorunda. Temafritids kommer att ha sin bas på två platser i Sorunda där barnen samlas efter skolans slut. Där sker temabaserad verksamhet inom dans, cheerleading, yoga och skapande spel. För de specifika aktiviteterna ansvarar de tema-aktörer som finns på respektive plats. Din uppgift blir att hålla samman och medverka i de olika aktiviteterna, ta emot barnen, servera mellanmål, ha föräldrakontakt och skapa trygghet och rutiner i den dagliga verksamheten. Du förväntas vara en viktig kugge i det team av aktörer som samverkar kring barnen. Eftersom det är en öppen verksamhet är det också viktig att följa upp barnens egna önskemål där du har en viktig roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som fritidspedagog, fritidsledare, eller har annan motsvarande utbildning. Du ska ha erfarenhet att arbeta med barn, är van att ta ansvar och egna initiativ. Du är intresserad av temats inriktningar och ser det som en utmaning att vara med och utveckla vår verksamhet.

Som person tar du ansvar för din uppgift. Strukturerar själv och tillsammans med temaaktörerna verksamheten och driver dina processer. Du leder, motiverar och samordnar gruppens verksamhet. Du ska vara lugn, stabil och relationsskapande och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram, påminner och följer upp. Har du dessutom erfarenhet från utvecklingsarbete, exempelvis inom fritidsverksamhet, föreningsliv, skola eller folkhälsoarbete, är det meriterande.

Tjänsten avser en visstidsanställning motsvarande 60% under projektets tid. Möjlighet till förlängning efter det att projektet avslutats då verksamheten planeras fortsätta.

Tillträde snarast. Så fort verksamheten påbörjas. Anställning genomförs under förutsättning att tillräckligt många barn söker om plats.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Deltid

60%

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-30

Referensnummer:   BUN/2017/0143/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Schema.
Schemalagd arbetstid med i huvudsak tjänstgöring mellan 13.00 och 17.30 under skolterminens vardagar. Viss dags-, kvälls- och helgtjänstgöring kan ingå beroende på lagt schema.

Kontakt

Kontaktperson
Monika Lundstedt
Projektledare Rik Fritid
08-520 681 59

monika.lundstedt@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare kan nås via kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-10 10 29. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen. Varmt välkommen med din ansökan!

Utdrag ur belastningsregistret krävs! https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4425-skola_forskola_barnomsorg-belastningsregistret1/

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.