jobb just nu!

Boendestödjare till Ribbans gruppbostad

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Socialförvaltningen i Nynäshamns kommun erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionsnedsättning, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete.

Socialförvaltningen är i dagsläget organiserad utifrån fem avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet samt IFO.

Ribbans gruppbostad är en enhet för vuxna personer inom LSS personkrets. Verksamheten utformas efter individens individuella behov och funktionsnedsättning.
Är du en engagerad och ansvarsfull person, med erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning? Sök tjänsten som Boendestödjare!

Arbetsbeskrivning

Till Ribbans gruppbostad söker vi en vikarierande boendestödjare. Tjänsten innebär att ge omsorg och stöd på ett boende för personer med funktionsnedsättning och beteendeproblematik.
Boendestödjaren är brukarnas kontaktpersonal och ansvarar för deras genomförandeplaner.

På boendet använder vi oss av arbetsmetoder anpassade utifrån brukarnas behov.
Idag använder vi oss framför allt av tydliggörande pedagogik, som exempel anpassade scheman för att tydliggöra vardagen. Även enklare teckenkommunikation och kommunikationsmetoden sociala berättelser används vid behov.

I arbetet ingår även en del dokumentation enligt gällande lagstiftning och program.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker:
- Har gått omvårdnadsutbildning med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
- Har erfarenhet av arbete med vuxna personer med måttlig till lindrig funktionsnedsättning samt olika beteendeproblematik.
- Har grundläggande datakunskaper.
- Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du:
- Har erfarenhet av att arbete med låg affektivt bemötande
- Har erfarenhet och kunskap om olika hjälpmedel för att underlätta vardagen och olika kommunikationsmetoder

Du som söker ska vara engagerad och ansvarsfull. Du behöver ha god problemlösningsförmåga samt vara flexibel och anpassningsbar utifrån situationer som uppstår. Du är lyhörd och inkännande inför de du möter och är bekväm med att arbeta ensam och ta egna initiativ. Du är väl insatt i gällande planering genom att läsa den dokumentation som finns samt följer nedskrivna rutiner. Du är trygg i dig själv och är en god förebild. Du har god samarbetsförmåga och samverkar väl med anhöriga, gode män och för individen andra viktiga personer och aktörer. Du är positiv, är en bra arbetskollega och ser olikheter som tillgångar. Du är flexibel gällande arbetstider och arbetsuppgifter som kan uppstå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-09-01

3-6 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-30

Referensnummer:   SON/2017/0216/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Eventuellt 2 tjänster

Arbetstid: Schema.
Arbetstiderna är förlagda främst eftermiddag, kväll, natt (sovande jour) och helg.
Schemaplaneringen görs i Time Care och kräver att du är flexibel gällande arbetstidernas förläggning.

Kontakt

Kontaktperson
Susanne Widmark
Enhetschef
08-520 684 31

susanne.widmark@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel

08-520 680 00

Övrigt

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.